Her 5 liralık harcamanın 1 lirası Visa ile

Her 5 liralık harcamanın 1 lirası Visa ile

Ekonomi Haberleri

1984 yılında Visa ile tanışan Türkiye'de, bugün gerçekleştirilen her 5 liralık harcamanın 1 lirası Visa logolu kartlarla yapılıyor.

Visa Europe CEO'su Nicolas Huss, 2014 yılında Avrupa genelinde Visa kartları ile yapılan işlemlerin toplamının 2 trilyon euroyu aştığını söyledi. Türkiye'de 30'uncu yılını kutlayan Visa Europe'un gerçek bir başarı hikâyesi ile öne çıktığını belirten Huss, Türkiye'nin 37 ülkenin yer aldığı Visa Europe içerisinde toplam kullanımda dördüncü büyük pazar durumunda olduğunu ifade etti. Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel ise, "Türkiye'de Visa kartlarıyla yapılan alışveriş hacmi yüzde 12 artışla 222 milyar liraya yükseldi. Alışveriş işlem adedi ise 3 milyar olarak gerçekleşti. Yani ülkemizde 2014'te 365 gün, 24 saat süresince her dakika Visa logolu kartlarla 5 bin 700 işlem gerçekleştirildi" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...