Türkiye 3 kıtanın lojistik merkezi olacak

Türkiye 3 kıtanın lojistik merkezi olacak

Ekonomi Haberleri

Malezya kökenli QNET, Afrika, Asya ve Avrupa'ya yapacağı satışı Türkiye'den yönlendirecek

FİKRET ÇENGEL
Türkiye'de 1 milyon kişinin ekmek yediği bir sektör haline gelen doğrudan satış sistemiyle büyüyen Malezya orijinli QNET, Türkiye'yi, Afrika, Avrasya ve Avrupa'nın lojistik merkezi yapacak. QNET Türkiye Genel Müdürü Cem Geyik, 160 ülkede faaliyet gösterdiklerini dünyada 600, Türkiye'de ise 200 civarında ürün satışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Cem Geyik, QNET'in sponsor olduğu İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yaptığı karşılaşma için bulunduğu Manchester'da Türk gazetecilerle bir araya geldi. Şirket olarak Türkiye pazarına 2010 yılında girdiklerini, ancak 2006 yıllarında Azerbaycan'daki bayilerinden ürün getirip, kurdukları Sema Turizm isimli bir şirket üzerinden 'QNET'in Türkiye temsilcisiyiz' diyerek vatandaşların ciddi şekilde dolandırıldığını anlattı. Yaşanan süreçle ilgili davaların 2011'de tamamlandığını ve dolandırıcıların QNET'le ilgisinin olmadığını kanıtladıktan sonra Türkiye pazarında yer almaya başladıklarını anlatan Geyik, "Türkiye bulunduğu konum itibariyle bizim için önemli bir lojistik merkez olacak. Mart ayında bu merkezin kuruluşu tamamlanacak. Dünyada 160 ülkeye kozmetikten, termal turizm konaklamaya, ağız sağlığından, iç giyim ürünlerinin satışını yapıyoruz. Türkiye'de bu kapsamda 35 ürününün üretildiği yerlere ortaklığımız var. Türkiye'de üretilen ürünler aynı zamanda QNET'in faaliyet gösterdiği Almanya, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, Rusya başta olmak üzere Dubai, Abu Dhabi, Nijerya, Mısır ve daha birçok Ortadoğu ve Afrika ülkesinde satılıyor" dedi.
Almanya, Kore, İsviçre, İngiltere, Hindistan ve Malezya'da üretim yaptıklarını, QNET Türkiye olarak 32 milyon dolarlık ciro gerçekleştirdiklerini söyleyen Geyik, Singapur ve Malezya yatırımlarını yakın zamanda kurulacak anonim şirketle Türkiye'ye kaydıracaklarını da dile getirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...