Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen görevi bırakıyor mu?

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen görevi bırakıyor mu?

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası Genel Müdürü Özen`in görevini yıl sonunda bırakacağı ancak yönetim kurulunda yer almaya devam edeceği iddia edildi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen görevinden ayrılmayı planlıyor. Bloomberg'ün konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Özen görevini yıl sonunda bırakacak ancak yönetim kurulunda yer almaya devam edecek.

İspanya'nın ikinci büyük bankası Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Garanti Bankası'nın yüzde 14,89 hissesinin Doğuş Holding'ten satın alınması konusunda bugün yaptığı açıklamada, bu hisseler için 1,99 milyar euro ödeyeceğini ve Garanti'deki payını yüzde 39,9'a çıkaracağını tekrarladı.

BBVA açıklamasında, yapılan hisse alımının geri kalan hissedarlar için çağrıda bulunma zorunluluğu getirmeyeceğini belirten, alınan hisseler ile birlikte 10 üyeli Garanti Bankası Yönetim Kurulu'nda 7 üyeyi kendilerinin belirleyeceğini vurguladı. BBVA'nın hali hazırda Garanti Bankası Yönetim Kurulu'nda 4 üyesi bulunuyor.

BBVA Mali İşler Direktörü Jaime Saenz de Tejada yaptığı açıklamada, "Alınan hisseler sonrasında Garanti Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'sunu değiştirebileceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...