Balıkçıya yeni barınak geliyor!

Balıkçıya yeni barınak geliyor!

Ekonomi Haberleri

Hızlı trenler, mega projeler ve kilometrelerce bölünmüş yollarla ulaştırma alanında atağa kalkan Türkiye denizcilikte de adından söz ettirecek.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Son 12 yılda metro ve bölünmüş yollarla ulaştırma alanında büyük atılım yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, denizcilik alanında da önemli projeleri hayata geçiriyor. Bakanlık, balıkçılığın canlandırılması için neredeyse her sahile balıkçı barınağı inşa ediyor. Çalışmaların sürdüğü Türk kıyılarındaki balıkçı barınaklarından bazıları şunlar:
Kozlu Balıkçı Barınağı: Zonguldak'ta bulunan barınağın inşaatı için 1 milyon 724 bin lira revize ödenek ayrılmıştı. 2014 yılında bu ödeneğin 1 milyon 366 bin lirası harcanarak proje tamamlandı.
İğneada Beğendik Köyü Balıkçı Barınağı: Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı nbsp; Beğendik köyündeki barınak inşaatı için geçen yıl ayrılan 1 milyon 250 bin liralık ödeneğin 661 bin lirası harcandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından barınak hizmete girdi.
Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı: İzmir'de bulunan balıkçı barınağı için 2014'te 2 milyon 582 bin lira harcandı. Yapımı devam eden barınağın yüzde 73'ü tamamlandı.
İskenderun Madenli Balıkçı Barınağı: 2014 yılında 1 milyon 236 bin lira harcanan projenin yüzde 10'u bitirildi.
Bağırganlı Balıkçı Barınağı: Yüzde 38'i biten barınak için geçen yıl 2 milyon 158 bin lira harcandı. İnşaatın bu yıl tamamlanması planlanıyor.
Arsin Balıkçı Barınağı: 4 milyon 998 bin lira harcanan projenin yüzde 19'u tamamlanmış durumda.
İnebolu-Evrenye Balıkçı Barınağı: Projeyle ilgili ihale çalışmaları sürüyor. Bu yılın ilk yarısında ihaleye çıkılması planlanıyor.
Ekinlik Adası Balıkçı Barınağı: Projenin etüt çalışması devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...