Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ziraat Katılım 29 Mayıs günü kepenklerini açıyor

Ziraat Katılım 29 Mayıs günü kepenklerini açıyor

Ekonomi Haberleri

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Kuracağımız katılım bankasının adı Ziraat Katılım olacak. Bankayı 29 Mayıs'ta açmayı planlıyoruz" dedi

Arap Bankalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği iş birliğinde düzenlenen 5. Arap - Türk Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası'nın kuracağı katılım bankasının tüzel kişiliğinin oluştuğunu belirterek, "Adı Ziraat Katılım olacak. Bankayı 29 Mayıs'ta açmayı planlıyoruz. Ziraat Katılım'ın renkleri Ziraat Bankası renklerine yakın, kırmızıyı kullanıyoruz, amblemi başağa benzer olacak" diye konuştu. Kamu bankaları arasında katılım bankasını ilk önce Ziraat'in açacağını ifade eden Aydın, şunları kaydetti: "Ziraat Katılım olarak bu yılı 20 şubeyle kapatmayı planlıyoruz. Bankanın sermayesi 300 milyon dolar karşılığı 675 milyon TL'dir. Genel müdürlük Eminönü Bahçekapı'da olacak. Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Osman Arslan şu anda Ziraat Katılım'ın kuruluş çalışmalarını yöneten arkadaşımız. Genel Müdürlük ve şubelerle birlikte 300-350 civarında personel istihdam edeceğimizi düşünüyoruz."
ZİRAAT GYO DA GELİYOR
Ziraat Bankası'nın geçen yıl kârının ilk defa 4 milyar lirayı aştığını ve bu yıl da kârı o seviyelere getirmek için gayret göstereceklerini söyleyen Aydın, Ziraat Bankası'nın bu yıl yapmayı planladığı projeler hakkında şu bilgileri aktardı: "Azerbaycan'da yeni lisans aldık, yetiştirebilirsek açılışını yapacağız. Ayrıca Karadağ ve Kosova'da da açılış yapacağız. Azerbaycan ve Karadağ'da lisanslı bankacılık, Kosova'da ise şube olarak faaliyet yapacağız. Bu yıl Gayrimenkul Yatırım Ortaklığını (GYO) devreye alabiliriz. Ataşehir'deki inşaat tamamlanmadı. Bu nedenle açılışı sürekli öteliyoruz. Yapmadığımız bir binanın halka arzını yapsanız iskonto çok olur diye bekliyoruz. Ama bu yıl Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı kuracağız. Bütün bankalarda var ve bizde de olacak."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...