Ruslara 150 milyon $'lık Hayat öpücüğü

Ruslara 150 milyon $'lık Hayat öpücüğü

Ekonomi Haberleri

Hayat Kimya, Mısır, Cezayir, İran'dan Bosna Hersek'e uzanan global yatırımlarına bir yenisini ekledi.

Hayat Kimya'nın Rusya Federasyonu'nda 150 milyon dolar yatırımla faaliyete geçirdiği tesisinin resmi açılışı, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minninahov, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla Alabuga Serbest Ekonomik Bölgesi'nde törenle gerçekleştirildi. Kış aylarında -30°C'lere inen zorlu iklim ve çalışma şartlarına rağmen 24 ay gibi kısa sürede faaliyete geçen tesiste temizlik kağıdı üretimi yapılacak. Hayat Kimya bu yatırımla aynı zamanda Orta Doğu, Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın en büyük temizlik kağıdı üreticisi konumuna geldi. nbsp;Ek yatırımlara uygun olacak şekilde toplam 40 hektarlık arazi içinde 73 bin metrekare kapalı alanda konumlandırılan tesisin yıllık 70 bin ton üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hayat Kimya CEO'su Avni Kiğılı, "Rusya çok büyük bir pazar ama bizim de hedefimiz büyük. Ülkemizin yanı sıra farklı coğrafyalarda yaptığımız yatırımlarda, ürünlerimizin kalitesi, nitelikli insan kaynağımızla kısa sürede Papia, Familia, Molfix, Molped ve Bingo markalarımızla başarıya ulaştık, umarım Rusya Federasyonu'nda da en kısa sürede hedefimize ulaşacağız" diye konuştu. Kiğılı tesiste 400'den fazla kişinin doğrudan istihdam edildiğini ifade etti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise tesisin Türk-Rus ekonomik ilişkilerine olan katkısına dikkat çekti. Bakan Zeybekci, "Hayat Kimya eminim ki bu yatırımla sınırlı kalmayacak, bu yatırıma entegre diğer yatırımları da gerçekleştirecektir. Hayat Holding, 1 milyara dolara yaklaşan yatırımlarıyla Rusya'daki en büyük yabancı yatırımcı haline geldi" dedi. nbsp;
Daha yumuşak tuvalet kağıdı nbsp;
Temizlik kağıdı üretiminde yapay beyazlatıcının kullanılmadığı tesiste, kağıdın yumuşaklığını ve hacmini arttıran, visconip teknolojisi kullanılıyor. Bu özelliği ile fabrika Rusya'nın ilk visconip teknolojisi kullanılan tesisi olma özelliğini de taşıyor. Bu yatırımıyla temizlik kağıtları kategorisinde Rusya'da Papia ve Familia markalarını pazarın öncü markaları haline getirmeyi hedefleyen Hayat Kimya, Molfix bebek bezlerini de Rusya Federasyonu pazarında tüketicilerle buluşturuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...