Doğu ve G. Doğu'ya ücretsiz internet

Doğu ve G. Doğu'ya ücretsiz  internet

Ekonomi Haberleri

Hükümet, Türkiye'nin batısına göre internet kullanım oranının düşük olduğu doğu illerinde internete erişimin artırılması için harekete geçti.

Sinem Erciyas ANKARA
Buna göre, GAP şehirlerinden Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta ücretsiz kablosuz internet erişim noktaları kurulacak. Erişim noktaları, internet kullanım oranlarının düşük olduğu bölgede yerel yönetimlerin belirleyeceği yoğunluğun yüksek olduğu meydan, park, kültür merkezi, müze ve diğer noktalarda kurulacak. Bu illerde genişbant internet altyapısının yaygın olarak kullanıldığı teknoloji geliştirme bölgeleri (TGB) ve organize sanayi bölgeleri (OSB) için yüksek hız ve kalitede internet erişim imkânı sunan fiber teknoloji altyapısının yaygınlaştırılması da sağlanacak. Proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın sorumluluğunda yerel yönetimler ile kalkınma ajansları iş birliği ile hayata geçirilecek. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...