'Bereket Döner' sektörde bir ilke imza atacak

'Bereket Döner' sektörde bir ilke imza atacak

Ekonomi Haberleri

Bereket Döner CEO'su Nazif Emek, "Kadınlar komşularına döner satacak. Buzluktaki döner her durumda imdada yetişecek" dedi.

GÜVEN ADALI

Bereket Döner, gıda sektörüne yeni bir satış modeli getirmeye hazırlanıyor. Doğrudan satış ağı üzerinde çalıştıklarını belirten Bereket Döner Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Nazif Emek, "kadınların komşularına döner satacaklarını" söyledi. Evlerinde 2 yıldır dolapta bekleyen 2 kilo döner olduğunu ifade eden Emek, "Yemek yetmez, ani misafir gelir, çocuğun canı çeker diye bu dönerleri dolapta tutuyoruz. Çünkü döner, ev hanımları için sadece paketi açılıp kısa sürede hazırlanacak, emek ve zaman gerektirmeyecek hazır yemek, ama asıl önemli özelliği birçok paketlenmiş gıda içinde en sağlıklısı. Ev hanımı, çalışan kadın veya yalnız yaşayan erkek için büyük kolaylık. Proje üzerinde çalışıyoruz. Pilot bölge İstanbul olacak" dedi. Türk dönerinin yurt dışında çok sevildiğini ama yüksek et fiyatları sebebiyle ihracat yapamadıklarını ifade eden Nazif Emek, "Türkiye'de 8 dolar olan et, ABD'de 2 dolar seviyelerinde. Et stokunun yeterli olmaması sebebiyle fiyatlar yüksek. İthalat yapılınca içeride üretici olumsuz etkileniyor ama yapılmayınca da fiyatlar yüksek oluyor" diye konuştu. İç Anadolu Bölgesi'nde ayda 1500 dana kestiklerini ve aylık ihtiyaçların karşılanabilmesi için 20 bin büyükbaş hayvanlı çiftliğe ihtiyaç olduğunu açıklayan Nazif Emek, şöyle devam etti: "Günlük üretim kapasitemiz 30 ton. 70 franchise ile hizmet veriyoruz. Bu yıl 100'e, 2019'da ise 300'e çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca 20 bin metrekare kapalı alanlı, 20 bin metrekare de genişletilebilir fabrika kurmak için 6 aydır arsa bakıyoruz. Dünyanın en büyük döner fabrikası olacak. Bu arada yoğurtta jelatin kullanımı çok sık görülebiliyor. Bu sebeple süt ürünleri fabrikası da kurduk. Yoğurdumuzu kendimiz üreterek soru işaretlerini gidermiş olduk."

Kilosu 25 liradan ucuz olamaz


Döner et, yoğurt, soğan, tuz, karabiberden yapılıyor. Kaliteden taviz vermeden yapılmış pişmiş dönerde kilo fiyatının 25 liranın altında olamayacağını ifade eden Nazif Emek, "Bazı merdiven altı üreticiler, dönerin terbiyesinde jelatin kullanıyorlar ve su sıkıyorlar. Jelatin, suyun süzülmesini engelliyor ve daha ağır olmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra 1 porsiyonda 100 gram pişmiş döner servis edilir. Bazı işletmeler ise bu hesabı pişmemiş dönere göre yapıyor, vatandaşa 60-70 gram pişmiş döner veriyor. Çünkü pişirme esnasında ette gramaj kaybı oluyor" dedi.

'Bereket Döner' sektörde bir ilke imza atacak

ET FİYATLARI
Besiciler 1 lira artırdığında marketler 5 lira yükseltiyor
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Başkanı Bülent Tunç; besiciler et fiyatlarını bir lira yükselttiğinde, market ve kasaplara 5-10 liralık artışların yansıdığını belirterek, et üzerinden parayı aracıların kazandığını ileri sürdü. Tunç, 2010 yılında karkas kilogramı 19 liraya kestirilen büyükbaş hayvanın bugünlerde 22-23 liraya kestirildiğini ve aradan geçen 5 yılda girdi maliyetlerinin çok yükselmesine rağmen sadece 3-4 liralık artış olduğunu ifade etti. Tunç, şunları kaydetti: "Besici maliyetini ancak karşılayıp 2-3 lira gibi bir kâr edebiliyor. O karın büyük bir bölümünü yine hayvan almak için kullanıyor. Dolayısıyla kırmızı ette fiyatı besiciler değil aracılar yükseltiyor. İnsanlar bunu bilmediği için et fiyatları yükselince bizi suçluyorlar. Türkiye şartlarında 22 liraya kesilen etin market ve kasaplarda en fazla 27-28 liraya satılması gerekiyor. Ama maalesef kasap ve marketlerde 40 liradan aşağı kuş başı, 30-35 liradan aşağıya kıyma yok. Bu kadar yüksek fiyat bizden kaynaklanmıyor."





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...