Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ataseven: Türkiye'nin dışa bağımlı olmasını isteyenler var!

Ataseven: Türkiye'nin dışa bağımlı olmasını isteyenler var!

Ekonomi Haberleri

Türkiye yarın başlayacak ve 2 Nisan'a kadar devam edecek Kıtalararası Rüzgâr Enerjisi Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Ülkemizdeki rüzgâr potansiyelini hem yerli hem de yabancı yatırımcılara bu etkinlikle anlatabileceğiz. Rüzgâr konusunda kıtaları birleştireceğiz" diye konuştu. Ataseven, şunları söyledi: "Türkiye'de 2023 yılına kadar bu alanda 32 milyar dolarlık yatırım öngörülüyor. Ancak birtakım rüzgâr enerjisi karşıtı spekülatörler ortaya çıkmaya başladı. Gerçeğe ve bilimsel verilere dayanmayan spekülasyonlarla halkı yalan, yanlış bilgilendirmeye çalışıyorlar. 300 metredeki bir rüzgar türbininin ölçülmüş gürültü değeri 45 desibeldir. Bir elektrikli saç kurutma makinesinin ise 60 desibel. Bu eleştiriyi yapanların çoğunun rüzgâr türbinini gördüğüne inanmıyorum. Endüstriyel rüzgâr türbinleri arasında 300-700 metre arasında mesafe bırakmak zorundasınız. Bunu düşündüğünüz zaman kuş göçü yolları da engellenmiyor. Rüzgâr enerjisi, bizim geleceğimiz. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanamazsak, ithal edeceğiz."
Yaz saati ile bir senede 1 milyar TL tasarruf
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız yaz saati uygulamasıyla ilgili olarak, "Geçen 7 ay içinde yarım milyar liralık tasarruf sağlandı. Bu tasarruf, 1 yılda 1 milyar lirayı aşacak" dedi. Kayseri'de temaslarda bulunan Yıldız; bunun gün ışığından daha fazla yararlanabilmek, AB üyesi ülkelerle eş zamanlı davranabilmek için yapılan bir uygulama olduğunu vurguladı. Yemen'deki olaylara değinen Yıldız, "Dünya petrol üretimindeki payı binde 2 civarında. Çok ciddi bir miktar değil ama dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın geçiş yolu üzerinde. Bu sebeple petrol fiyatlarını yüzde 5'ler civarında tetikledi" diye konuştu.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...