Zeybekçi: Korkmayın, daha çok Rus turist gelecek

Zeybekçi: Korkmayın, daha çok Rus turist gelecek

Ekonomi Haberleri

Zeybekci, "Gerekli tedbirleri aldık, Rusya'dan turist sayısında azalma beklemiyorum' dedi

Rusya'da yaşanan ekonomik kriz sebebiyle "Türkiye'ye ziyaretçi sayısının azalmasından çekinen" sektör temsilcilerini Ekonomi Bakanı rahatlattı. Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunan Nihat Zeybekci, "Aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle bu sezon Rusya'dan gelen turist sayısında azalma beklemiyorum. Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye'ye daha çok gelecekler" dedi.
Rusya ile yapılacak Serbest Ticaret Anlaşması veya Tercihli Ticaret Anlaşmasının ticari ilişkilere çok olumlu katkıları olacağına işaret eden Bakan Zeybekci, şunları kaydetti: "İki ülke liderleri en son yapılan toplantıda, şu anda 32.5 milyar dolar olan dış ticaret hacmini, en kısa sürede 100 milyar dolara ulaştırma hedefi koydular. Türk müteşebbisinin kabiliyeti ile Rusya'nın kullanılmayan kaynak ve imkanları birleşirse, iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık dış ticaret hedefi çok rahat ulaşabilir bir rakam haline gelir. Bu yılın ilk iki ayında bir gerileme yaşandı ancak bu durum geçici. Rusya'daki fırsatlar artarak devam edecek. Rusya'nın batı ile yaşadığı problemleri de Türkiye için kalıcı bir fırsat olarak görüyorum."
AGT'den 150 milyon dolarlık ihracat
Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan AGT (Ahşabı Geliştiren Teknoloji), 30'uncu yılında gerçekleştirdiği MDF yatırımı ile bir yıl gibi kısa sürede önemli başarılara imza attı. 400 bin metrekare alana kurulu tesisi ile yıllık 150 milyon dolarlık ihracat potansiyeli oluşturan AGT, 50 milyon dolarlık ithalat kalemini de ortadan kaldırmayı başardı. AGT'nin istihdamı ise 1000 kişiyi aştı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...