Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kriz masası karanlığa acil programla 'dur' dedi

Kriz masası karanlığa acil programla 'dur' dedi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin yarısını karanlığa gömen dev elektrik arızasını aşmak için sistemli bir harekat planı izlendi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Kesintinin hemen ardından harekete geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sorunu biran önce çözmek için ilk etapta kriz masasını devreye aldı. Arızanın iletim sistemlerinde yaşandığı belirlenince "planlı üretim/tüketim programı" uygulanmasına karar verildi. Kesintinin uzaması ve sorunun tam olarak hangi kaynaktan olduğu netlik kazanmayınca teçhizat kaynaklı arızalar için hazırlanan "acil eylem prosedürü" uygulaması başladı. Sabah 10.36 sularında kesilen elektiğin verilmesine, bazı bölgelerde önce bazılarında daha sonra olmak üzere saat 19.00 ile 20.00 arasında olmak üzere başlandı. Plana göre öncelikle aşırı yüklenmenin önüne geçilmesi için talep miktarı belirlendi. Elektrik verilecek bölgeler listelendi. Organize sanayi bölgeleri ve serbest tüketicilere sık sık bildirim yapıldı.?Ardından Trakya ve Doğu Anadolu'dan başlanmak suretiyle sistemli elektrik verilmesi sağlandı.


SEYAHATİNİ YARIDA KESTİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki gün yaşanan elektrik kesintisinin ardından Slovakya'daki temaslarını yarıda keserek Türkiye'ye geldi. Elektrik üretim, iletim ve dağıtım kurumlarının yetkilileriyle acil toplantı yaparak kriz masası oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...