Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyaca ünlü Türk marka yabancıya satılıyor

Dünyaca ünlü Türk marka yabancıya satılıyor

Ekonomi Haberleri

Yabancı yatırımcıların Türk markası avının son hamlesi Kiğılı oldu. Abdullah Kiğılı, "Masadayız. Çoğunluk hisseyi de satabiliriz" diyor.

Ortaklık için yabancı fonlarla görüştüklerini açıklayan Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, "Epey bir yol aldık. Arzu ettiğimiz istediğimiz belli bir değeri var markanın. 2015 yılında yabancı bir fon işletmemize girerse sürpriz olmaz. Ya bitecek ya bitecek" dedi.


Şartlara bağlı olarak Kiğılı'nın çoğunluk hisselerini de satabileceklerini söyleyen Kiğılı, "Çoğunluk da olabilir azınlık hisse de olabilir. Azınlık da çoğunluk da olsa görüştüğümüz fonlar işin başında beni görmek istiyorlar. Benim de sıhhatim müsaade ettiği müddetçe 3-5 yıl zarfında şirketi yönetmeye devam edeceğim" diye konuştu.


Sultanhamam'da çıraklıktan başlayan iş hayatınız, markalaşma için verdiğiniz uzun uğraşlarla devam etti. Şimdi ise yabancılarla ortaklık görüşmeleri yaptığınız söyleniyor. Bu haber doğru mu?
Evet, şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Epey bir yol aldık. Arzu ettiğimiz istediğimiz belli bir değeri var markanın. Çok şükür değerli bir marka. bugün 225 mağazası olan Türkiye'nin en büyük erkek giyim markasıyız. Tahmin ediyorum bu yıl Allah nasip ederse bitirmiş olacağız. Yani 2015 yılında artık bir yabancı fon işletmemize girerse sürpriz olmaz.


Şirketin ne kadarlık hissesini satmayı düşünüyorsunuz?
Şartlara bağlı, çoğunluk da olabilir azınlık hisse de olabilir. Azınlık da çoğunluk da olsa görüştüğümüz fonlar işin başında beni görmek istiyorlar. Benim de sıhhatim müsaade ettiği müddetçe 3-5 yıl zarfında şirketi yönetmeye devam edeceğim.


Peki bu süre sonunda bir emeklilik hayaliniz var mı?
Emekli olmayı hiç düşünmedim. Bu yönde hiç hayalim olmadı. En büyük hobim işim. Zaten bir hissem olacak. Her Sabah şirkete gidip oradaki havayı teneffüs etmem lazım ki yaşamımı uzun hale getireyim.


Çoğunluk hissesini satmanız durumunda, bu sizi duygusal olarak nasıl etkiler?
İş hayatında duygusallığa yer yok. 50 yıllık ticaret hayatında bir çok şey öğrendim. Onlardan birisi de bu. Duygusal davranırsan büyüyemezsin. Ticarette duygusallık yoktur. Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapmak durumundasın.


Bu satışa Abdullah Kiğılı markası da dahil mi?
Hem Kiğılı, hem de Abdullah Kiğılı markaları dahil. Bir fon ortak alarak şirketi mali açıdan daha da güçlendiriyorsunuz. O fon sizi yurtdışına rahatlıkla taşıyabiliyor. Fonların girdiği her şirket büyümüş. Bu yıl zarfında artık son kararımızı vereceğiz. Ya bitecek ya bitecek.


Ortaklık size ne sağlayacak?
225 yurtiçi, 17 tane de yurtdışı mağazamız var. Ortaklıkla birlikte Avrupa pazarına gireceğiz. Bir yıl içinde Balkan ülkelerine girmiş olacağız. Üç yıl içinde bizim için Türkiye'de deniz bitiyor. Denizin bittiği yerde ben nehirde mi boğulayım. Bu nedenle ortaklık kurmanın vakti şimdi geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...