Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm

İşte İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm

Ekonomi Haberleri

İstanbul trafiğini azaltmak, denizin toplu ulaşımdaki payını artırmak için Dentur Avrasya, 14 adet ''double ended'' yeni gemi yapıyor.

İstanbul'da sadece toplu taşıma araçlarıyla günde 5.7 milyon kişi, 13.5 milyon kez seyahat ediyor. İş çıkış saatlerinde İstanbul'da 10 kilometrelik yolda trafikte geçirilen süre zaman zaman 1 buçuk saati aşıyor.


14 ADET YENİ NESİL GEMİ GELİYOR
Trafik sıkışıklığının İstanbul'a yıllık maliyeti 5.5 milyar lirayı geçiyor. Diğer bir ifadeyle, yılda araç başına 5 depo yakıtın boşa gittiğini ayrıca bunun çevre kirliliğini de artırdığını ifade eden, nbsp;Dentur Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş, Ulaştırma Bakanlığı ve nbsp;İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin yürüttüğü başarılı ulaşım projelerinden esinlenerek, İstanbul'un doğal asfaltı olan denizin daha etkin kullanımını sağlayarak, deniz taşımacılığının toplu ulaşımdaki payını artırmak ve trafiğin çevreye olan olumsuz etkisini azaltmak için özel sektör olarak başladığımız 14 Adet yeni nesil gemi projesinin, bir İstanbul projesi olarak hayat bulmasını arzu ediyoruz, dedi.
İstanbul siluetine uygun tasarlanmış, modern hatlara sahip yeni nesil gemilerin proje aşaması 9 ayda tamamlandı. nbsp;Bu projede, sessiz ve emisyon oranı düşük yeni nesil çevreci motorlar kullanılacak. nbsp;


SADECE 4 DAKİKAYA İNECEK
Polonya'da yapılan havuz testi sonuçlarına göre; nbsp;yüksek manevra kabiliyeti olan yeni gemilerde, dünyada ilk kez kullanılan özel tekne formu sayesinde yakıttan nbsp; % 54 tasarruf sağlanacak ve aynı zamanda şu anki gemilere göre % 40 daha hızlı seyir yapılabilecek. nbsp;Bu yeni gemilerle Üsküdar - Beşiktaş arası 4 dakikaya inecek.
Yeni gemilerde her şey düşünüldü, gemiye iniş binişi kolaylaştırmak için yapılan ve ilk kez uygulanacak olan özel tasarım yolcu iniş- biniş platformu ile engelsiz taşımacılık yapılacak. Amaç, deniz taşımacılığında tüm engelleri kaldırmak. Ayrıca, nbsp;bisikletler için özel bölümler tasarlandı, geminin iç mekanı oldukça ferah, nbsp;bu sayede gemi içinde bile güvertede oturuluyormuş hissi ile seyir yapılabilecek. nbsp;
İşte İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm

Toplu ulaşımda ucuzlama sinyali
Her bir gemi yaklaşık 1.500.000 dolara mal olacak, proje yakıttan elde edilecek tasarrufla kendi maliyetini 7 yılda amorti edecek. Yeni nesil gemiler milde 4 litre civarında yakacak, bu taşıma maliyetlerinde ciddi ucuzlama demek, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım hizmeti veren özel sektöre olan desteği devam eder ve hatlar arası tam bir entegrasyon sağlanır, İETT ve Hava limanlarındaki yapılanma deniz taşımacılığında da gerçekleşmiş olur ve iskeleler ortak kullanılır ise diğer işletme maliyetleri de minimize edilebilir. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...