Yüksek fatura şokuna fren

Yüksek fatura şokuna fren

Ekonomi Haberleri

Elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet gibi birçok mal veya hizmete ilişkin abonelik sözleşmelerinde tüketici lehine yeni dönem başladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yürürlüğe giren "Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği" ile yüksek fatura şokunun önüne geçilecek. Düzenleme ile faturalandırma dönemleri sözleşmede aksi kararlaştırılmadıkça 1 ay olacak. Abonelik sözleşmelerine, sözleşmenin belirlenen süre kadar uzayacağına ilişkin hükümler konulamayacak. Tüketicinin onayı alınmadan sözleşme süresi uzatılamayacak. Düzenlemeyle nbsp;aralık ayında elektrikte fatura dönemi 45 güne çıkarıldığı için fatura şoku yaşayanlar bir daha benzer durumla karşı karşıya kalmayacak. Ayrıca sözleşme süresi sonunda tüketiciden açık bir talep veya onay almadığı halde hizmet vermeye devam edenler bunun için hiçbir bedel talep edemeyecek. Tüketiciler ödeme bildiriminde yer alan tutarın hatalı olduğu gerekçesiyle bir yıl içerisinde ödeme bildirimine itiraz edebilecek. Öte yandan, tüketiciler istediği zaman abonelik sözleşmesini feshetme hakkına sahip olacak. Taahhütlü aboneliğini süresinden önce fesheden tüketicilerden talep edilecek bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı olacak.
AYRINTILAR ÜCRETSİZ
Ödeme bildirimi tüketiciye son ödeme tarihinden en az 7 gün önce gönderilecek, bunun için herhangi bir bedel de talep edilemeyecek. Tüketiciler ödeme bildiriminin ayrıntılarına da ücretsiz erişebilecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...