Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eğribel artık geçit verecek

Eğribel artık geçit verecek

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, muhalefetin "balon" dediği Giresun Eğribel geçidinin temelini balon patlatarak attı.

Osman Çobanoğlu GİRESUN
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, geçen yıl kar sebebiyle 6 saat mahsur kaldığı Giresun'daki Eğribel geçidine yapılacak tünelin temelini attı. Canikli, muhalefetin geçen yıl balon uçurarak 'balon proje' dediği tünel için yine balonlu cevap verdi. Törende üzerinde 'muhalefet' yazan balonları uçuran Canikli, "Esas balon sizsiniz. Aynı bu balonlar gibi" dedi. nbsp;
Karadeniz'i ve Giresun'u Şebinkarahisar üzerinden İç Anadolu'ya bağlayacak olan projenin düğmesine basan Canikli şunları söyledi: "30 Mart mahalli seçimlerinin yapıldığı gün Abujra'da sabahleyin oy kullandık ve 2 arabayla Giresun'a gelmek üzere yola çıktık. Eğribel geçidine 800-900 metre kala yol tamamen kapandı. Sonra bizi kamyonlarla çekerek, karayollarının zirvedeki binasına getirdiler. 6 saat mahsur kaldık. 3 greyder bizi aşağıya indirdi. Gerçekten geçit vermez bir yer burası. Maalesef birçok kardeşimiz burada hayatını kaybetti. Ama artık bundan sonra son derece konforlu bir şekilde bu yol açılacak. Bu yol tamamlandığında 1 milyar TL harcanacak."
Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan da tünele ilişkin şu bilgileri verdi: "2 bin 200 metre yükseklikte bulunacak tünel, Ovit ve Kırık'tan sonra 5 bin 909 kilometre uzunluğuyla ülkemizin en uzun üçüncü tüneli olacak. Eğribel Tüneli bağlantı yollarıyla birlikte 7 bin 682 metreye ulaşacak. Çift tünel olarak tasarlanan proje ile güzergah 6.5 kilometre kısalacak."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...