Babacan'dan muhalefetin seçim bildirgesine yorum: 'Piyasa CHP'ye inansa faizler yüzde 17 olurdu'

Babacan'dan muhalefetin seçim bildirgesine yorum: 'Piyasa CHP'ye inansa faizler  yüzde 17 olurdu'

Ekonomi Haberleri

Ali Babacan, "CHP'nin seçim vaatlerinin yapılacağına iş çevreleri inanıyor olsa bugünden ekonomi allak bullak olurdu" dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de muhalefet partilerinin iktidar olma gibi ciddi hedefleri, hayallerinin olmadığını belirterek, CHP'nin seçim vaatlerini eleştirdi. Kanal 7'de Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Babacan, Türkiye'nin demokratik yapısındaki en önemli problemlerinden birinin muhalefet sorunu olduğuna dikkat çekti. Seçim vaatlerinin yerine getirilmesi halinde ne olacağı sorusuna Babacan, "Bunların gerçekten Türkiye'de yapılacağına piyasalar, iş çevreleri inanıyor olsa bugünden zaten ekonomi allak bullak olur. Bugünden faizler en az yüzde 16-17'lere çıkar, daha da ilerisi olabilir. Çünkü piyasa hemen şu hesabı yapar bunlar gerçekten yapılacaksa, bu kadar para harcanacaksa, buna dönük tekrar piyasadan borçlanacaksa, devletin bu kadar çok borçlanmaya ihtiyacı olacaksa demek ki bu yüksek borçlanma ihtiyacı faizleri nasıl olsa artıracak diye bugünden" diye konuştu.
TUTARSIZ POLİTİKALAR
CHP'nin, seçim bildirgesinde yer verdiği vergi politikası ile emekliler ve asgari ücretlilere yönelik vaatlerinin sorulması üzerine de Babacan, daha önce söylediği, "Bunlar ya vergi artırırlar ya da gidip daha fazla borçlanmak zorunda kalırlar en sonunda da IMF'nin eline düşerler" sözlerini hatırlattı ve bunların yaşandığını belirterek, bu politikaların o günleri çağrıştıran politikalar olduğunu ifade etti. Bunların tutarsız politikalar olduğunu kaydeden Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İstikrar bir kere sarsıldığında bir ülkenin ne duruma düşeceğini etrafımızdan görebiliyoruz. Bakın Yunanistan'a, geçen yıl 100 bin memur işten atıldı. Memur ve emekli maaşlarını düşürdüler. Bol keseden dağıtıyorlardı bir dönem. Avrupa Birliği'nden (AB) parayı alıyorlardı ki bizim öyle bir imkânımız yok." Babacan, "CHP bunları yaparsa, Yunanistan oluruz mu diyorsunuz?" sorusuna da "Bunları yaparsa değil, zaten inşallah öyle bir ihtimal yok, yapabilecek fırsatı halkımız onlara vermez ama Türkiye'de öyle yanlış politikalar uygulanırsa, sonucu Yunanistan, iflas noktasına gelen bir ülkedir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...