Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gelibolu ve Avustralya, sardalya için birleşti

/ Kaynak: İHA
Gelibolu ve Avustralya, sardalya için birleşti

Ekonomi Haberleri  / İHA

Çanakkale'de, Selahattin Kemerli Konserve Fabrikası, Gelibolu ve Avustralya'yı 'sardalya'da birleştirdi.

Selahattin Kemerli Konserve'nin sahibi Aygül Kemerli, "100. Yılda Gelibolu ve Avustralya'yı sardalya da birleştirdik. Geçmişi yaşattık" dedi. nbsp;


Kemerli, 1. Dünya Savaşında talebi karşılamak için Avustralya bölgesinde kurulan fabrikalarda 1,4 milyon sardalya konservesi üretilmesi ve bunun askerlere savaşta yiyecek olarak verilmesinden yola çıkarak özel bir ürün hazırladıklarını söyledi. Kemerli, "Savaşın enkazlarında sedye parçaları, sigara kutuları ve sardalya konservesi kutuları bulunmuştur. Ateşkes zamanı ölen askerlerin gömülmesinde müttefik kuvvetlerinin konserve sığır eti, sardalya, bisküvi hediye etmelerine karşılık, Türk askerleri ipe geçirilmiş incir ve tütün ikram ederdi. Biz bu duygular ile Gelibolu'da kendi işletmemizde özel 100. yıl ürünü ürettik. Kısacası Gelibolu ve Avustralya'yı sardalya ile birleştirdik. Şu an ürünümüz marketlerde satışa sunuldu" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...