Şekerbank yılın ilk çeyreğinde 29 milyon TL net kar elde etti

/ Kaynak: AA
Şekerbank yılın ilk çeyreğinde 29 milyon TL net kar elde etti

Ekonomi Haberleri  / AA

Şekerbank, bu yılın ilk çeyreğinde 29 milyon TL net kar elde etti.

Şekerbank açıklamasına göre, 31 Mart 2015 itibarıyla toplam aktifleri yıllık bazda yüzde 11 artışla 21,5 milyar TL'ye yükselen Şekerbank'ın toplam kredi hacmi ise 15 milyar TL'ye ulaştı.

Yıl başından itibaren ilk üç ayda mevduat kaleminde kredilerden daha hızlı büyüyerek toplam mevduat hacmini 13,9 milyar TL'ye ulaşan Şekerbank'ın yine ilk çeyrek sonu itibarıyla özkaynakları, yıllık yüzde 16 artış ile 2,4 milyar TL'ye yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız, amaçlarının,yerel üretimin artması için çiftçiye ve girişimcilere uygun finansman sağlamak olduğunu belirtti.

Çiftçinin ve esnafın yol arkadaşı olduklarını ifade eden Yıldız, "Biz, çiftçinin ve esnafın yol arkadaşıyız. Geçtiğimiz yıl sonunda başlattığımız "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" kapsamında,çiftçilerin toprağını, köyünü terk etmesin, üretim sürsün diye yıl başından bu yana köy köy gezdik. Tarım kredilerinde yılın ilk üç ayındasektörün oldukça üzerinde performans göstererek yüzde 12 büyüdük. Yalnızca bu yılın ilk üç ayında Türkiye'nin dört bir yanında 7 bin 500'e yakın çiftçi ailesine finansman sağlayarak üretimi destekledik" açıklamasında bulundu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...