2 milyon yazar kasa için değişim zamanı

2 milyon yazar kasa için değişim zamanı

Ekonomi Haberleri

Türkiye genelinde 2 milyon yazarkasa bu yıl içinde yeni nesil cihazlarla değiştirilecek. 2 milyar TL'lik dönüşümle kayıtdışı ekonominin önüne geçilecek

ÖNDER ÇELİK
Kayıtdışı ekonomiyle mücadele planı çerçevesinde, yurt çapında 3100 sayılı kanuna tabi tüm mali yazarkasalar yeni nesil olarak tabir edilen cihazlarla değiştirilecek. Dönüşüm kapsamında, yaklaşık 2 milyon yazarkasa yerini, yeni nesil cihazlara bırakacak. 2 milyon cihazın dönüşüme girmesiyle yaklaşık 2 milyar TL'lik bir pazarın oluşması bekleniyor. Bu kapsamda, ödeme kaydedici cihazlar sektöründe faaliyet gösteren Panaroma Bilişim Teknolojileri (PBT) ve yazarkasa üreticisi Olivetti, dönüşüm sürecinde esnaf ve işletmelere yönelik yeni nesil ürünlerini tanıttı.
"ESNAFIN 'SAĞ KOLU' OLACAK"
Yeni nesil yazarkasa Olivetti PBT900'ün tanıtımında konuşan PBT Genel Müdürü Burak Ceylaner, "Bu değişim sayesinde, yeni nesil yazarkasalarımız esnafın 'sağkolu' olacak. Esnafımız, Olivetti PBT900 ile yeni yasanın getirdiği yükümlülüklere, mevcut düzenini hiç bozmadan uyum sağlayabileceği gibi ek gelir imkânları da elde edebilecektir" diye konuştu. Bu yılın sonuna kadar 2 milyon cihazın değiştirilmesinin gerektiğini belirten Ceylaner, "Bu zorlu bir süreç. Talebi öne çekmeye çalışacağız. 300'ü aşkın noktada servis hizmeti vereceğiz. Yüzde 35 pazar payı hedefliyoruz. Bu payla 700 bin adet satış yakalamaya çalışacağız. Cihazın satış fiyatı 1.000 TL'nin altında olacak" dedi.
2 milyon yazar kasa için değişim zamanı

E-DEVLETLE UYUMLU
Banka POS'u kullanan yazarkasa mükelleflerinin Olivetti PBT900'ü aldıklarında, mevcut banka POS cihazını kullanmaya devam edebileklerini kaydeden Ceylaner, şöyle konuştu: "E-Fatura ve E-Arşiv gibi E-Devlet uygulamalarına şimdiden uyumlu olan ürünün eczane, perakende, otopark gibi sektörel uygulamalarla entegrasyonu da sağlanabilecek." nbsp;
Olivetti Başkan Yardımcısı Aldo Pirronello ise, ürünlerindeki tasarımı Türkiye'deki müşterilerin görüşlerinin oluşturduğunu kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...