İlk çeyrekte 64 milyon TL kâr etti, 2 şube daha açacak

İlk çeyrekte 64 milyon TL kâr etti, 2 şube daha açacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye Finans'ın aktif büyüklüğü, 2014 yılsonuna göre yüzde 9.3 artarak 37 milyar liraya ulaştı.

Vergi öncesi kârı 81 milyon TL olan bankanın bu dönemdeki net kârı ise 64 milyon lira olarak gerçekleşti. Banka bu yıl iki yeni şube açıp 137 kişiyi işe alacak. İlk çeyrek sonuçlarını değerlendiren Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Toplanan fonlar, geçen yılsonuna göre yüzde 4.3 artarak 20 milyar TL seviyesine ulaştı. Toplanan fonların bilanço içindeki payı yüzde 54 seviyesinde olup yüzde 62'si TL, yüzde 38'i döviz hesaplarından oluşuyor" diye konuştu. Geçmiş yıl kârlarını banka bünyesinde tutarak özkaynakları 3.2 milyar TL seviyesine ulaştırmayı başardıklarını anlatan Derya Gürerk, şunları söyledi: "Türkiye Finans olarak yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle Türkiye'de katılım bankacılığı sektörüne yön veriyor, aynı zamanda yaptığımız sukuk ve diğer çalışmalarla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bunun yanında teknolojiye, şubeleşmeye ve reel sektöre önem veriyor, bu alanlarda çalışmalarımıza hız kazandırıyoruz."

SERMAYESİ GÜÇLENDİ

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, bankanın sermaye yeterlilik rasyosunun 2014'ün ilk üç ayında yüzde 12.47 iken bu yıl yüzde 12.60'a yükseldiğini kaydetti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...