Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Emekliye 250 liraya ev!

Emekliye 250 liraya ev!

Ekonomi Haberleri

Ahmet Davutoğlu talimatı verdi, TOKİ harekete geçti. İlk deneme Batman'da yapıldı. Emekliler ayda 250 lira ödeyerek ev sahibi olabilecek.

Hükümet, muhalefetin ikramiye vadettiği emeklileri ev sahibi yapmak için harekete geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karabük mitinginde yaptığı konuşmada; TOKİ'ye talimat verdiğini, emeklilere ek yük getirmemek için taksit tutarının 250 lira olarak belirlendiğini söyledi. Talimatı alan TOKİ çalışmaya başladı.
İlk denemesini Batman'da gerçekleştiren TOKİ, gelen talepler doğrultusunda projeleri hayata geçirecek. Proje kapsamında emekli ve dar gelirlilerin 240 ay vade ve 250 lira taksitle ev sahibi olabileceğini belirten TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, ev sahibi olmak isteyen emeklilere çağrıda bulundu. Turan, "Başbakanımızın açıklamasından sonra yaptığımız konutlarda emeklilerimize öncelikli bir avantaj sağlayacağız. 200 bin ilave konut daha yapacağız. Emekliler ve dar gelirliler, 240 ay vade ve 250 lira taksitle ev sahibi olabilecek. Evler 75 metrekare olacak mimari olarak en uygun şekilde tasarlanacak. Bunun ilk denemesini Batman'da gerçekleştirdik. Emeklilerimiz, bir araya gelerek, bize müracaat ederlerse onlar için yaşadıkları illerde özel projeler hayata geçireceğiz" dedi. nbsp;
YÜZDE 20 İNDİRİM
Turan, TOKİ olarak 2002'den beri her yıl peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara yönelik yüzde 20 indirim kampanyası düzenlediklerini de söyledi. Turan, "TOKİ'den konut satın alan ve 2 sene boyunca ödemelerini düzenli yapan vatandaşlar isterse 2 yıl boyunca para biriktirerek borcunun geri kalan kısmını yüzde 20 indirimli olarak ödeyebiliyor. Son indirim kampanyasından 33 bin vatandaşımız yararlandı. Rekor bu. 1 milyar 400 bin lira nakit para yatırmış oldular" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...