Kredi kartına taksitli satışta fark almak hukuka aykırı

Kredi kartına taksitli satışta fark almak hukuka aykırı

Ekonomi Haberleri

Daha çok giyim sektöründe kredi kartı kullanımında uygulanan 'tek çekim' ve 'taksitli satış' arasındaki fiyat farkının yasal olmadığı belirtildi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, perakende satışlarda tek çekim ile taksit arasında yüzde 10 civarında fiyat farkı konulduğuna sıkça rastlandığını belirterek, "Kredi kartıyla yapılan taksitli satışlarda fiyat farkı talep etmek hukuki değildir" dedi. Ağaoğlu, "Bir ceket alacaksınız. Etikette peşin ve tek çekimde 90 lira, taksitli satışta 99 lira yazıyor. Bu yasaya aykırı" dedi. Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 17'nci maddesinin, "Üye iş yerleri, kart hamillerinin yapmış oldukları mal ve hizmet alımlarının bedelini banka kartı ya da kredi kartı ile ödeme taleplerini kabul etmek zorundadır. Bu zorunluluk indirim dönemlerinde de geçerlidir. Üye iş yerleri, kart hamilinden kartın kullanılması dolayısıyla komisyon veya benzeri bir isim altında ilave bir ödemede bulunmasını isteyemez. Bu hükme aykırı davranılması halinde, üye iş yeri anlaşması yapan kuruluşlar tarafından üye iş yeri sözleşmesi feshedilir ve bir yıl süreyle yeni bir sözleşme yapılamaz" şeklinde düzenlendiğini hatırlattı.
ÖDEDİYSENİZ GERİ ALIN
TÜSODER Başkanı Ağaoğlu, tüketicilerin giyim alışverişinde karta taksitte fark ödememesini, ödediyse de tüketici hakem heyetine başvurarak ödediği parayı geri almasını istedi. Ağaoğlu, "Hatta fark talep eden şirketin cezalandırılmasını isteyebilirsiniz" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...