Asya borsaları karışık seyretti

/ Kaynak: AA
Asya borsaları karışık seyretti

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında karışık bir seyir izlendi.

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) 21-22 Mayıs tarihli para politikası toplantısı tutanaklarında, para piyasasında faiz oranlarının düşük seyrini sürdürdüğü belirtildi.


Döviz piyasasında yenin, zayıf ABD verilerinin etkisiyle dolar karşısında değer kazandığına işaret edilen tutanaklarda, ekonominin ılımlı toparlanma trendini sürdürdüğü ve çekirdek enflasyonun yıl sonunda yüzde 2'ye doğru ivmelenmesinin muhtemel olduğu kaydedildi.
Bununla birlikte BoJ Başkan Yardımcısı Kikuo Iwata da kur hareketlerinin ekonomi üzerindeki etkisinin yakından izleneceğini ve ülkede finansal dengesizliğe ilişkin herhangi bir sinyal olmadığını dile getirdi.


Gelişmelerin ardından Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,2 artışla günü 20.472,58 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise dün 2007'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından, şu dakikalarda yüzde 0,2'lik düşüşle 122,902 seviyelerinden işlem görüyor.
Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,6 artışla 4.940,02 puanda bulunurken, Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,2 gerilemeyle 27.480,36 puanda seyrediyor.


Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,8 düşüşle 28.027,35 puanda dalgalanıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...