Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Avrupa Enerji Birliği'ne üye olmayı ümit ediyoruz'

/ Kaynak: AA
'Avrupa Enerji Birliği'ne üye olmayı ümit ediyoruz'

Ekonomi Haberleri  / AA

Valishvili, "Avrupa Enerji Birliği'ne üye olmayı istiyoruz. 2019 yılı itibarıyla ülke olarak enerji alanında tam kapasiteyle çalışmayı planlıyoruz" dedi.

Gürcistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mariam Valishvili, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) ev sahipliğinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda (WFER), Gürcistan'da rekabete dayalı bir enerji piyasası oluşturmak için yapılan çalışmaları anlattı.


Ülkedeki yatırımların Gürcistan Enerji Düzenleme Kurumu tarafından desteklendiğini söyleyen Valishvili, şunları kaydetti:


"Avrupa Enerji Birliği'ne üye olmayı ümit ediyoruz. Özellikle, 2019 yılı itibarıyla ülke olarak enerji alanında tam kapasiteyle çalışmayı planlıyoruz. Rekabete dayalı bir piyasa oluşturduk. Tarife belirleme, enerji üretimi gibi çalışmalar teşvik temelli tarifelerle destekleniyor. Kalkınmakta olan ülkelerde birçok yatırıma ihtiyaç var. Çünkü bu ülkelerin yüksek ekonomik büyüme oranları var. Gürcistan enerjiye aç bir ülkedir. Elektriğin yıllık büyüme oranı yüzde 7-8, doğalgazın büyüme oranı yüzde 15'tir. Tüketilen enerjinin yüzde 80'i ithal ediliyor ve enerji güvenliği de bizim için önemli bir kalem. Enerjinin üretilmesi ve teşviklerin verilmesi, Gürcistan hükümetinin odaklandığı öncelikler arasında yer almaktadır."


"Yenilebilir kullanımına yönelim arttı"


Çin Ulusal Enerji İdaresi Yöneticisi Wang Yumin de Çin'in dünyadaki gelişmekte olan en büyük ülke olduğunu ifade etti. nbsp;Bu nedenle Çin'in enerji tüketimi ve üretiminin de en çok yapıldığı ülke olduğunu vurgulayan Yumin, "Çin geçen yıl 5 trilyon 600 milyar kilovat elektrik üretti ve doğalgaz sektörüne de 53 milyar dolarlık destek sağladı" dedi.


Gerek Çin'de gerekse tüm dünyada ihtiyaçların artmasıyla enerji talebinin de yükseldiğini belirten Yumin, geçtiğimiz yıllarda yenilenebilir kaynakların ve yeşil enerjinin kullanımına yönelimin arttığını söyledi.


"Uruguay'da petrol ve doğalgaz olduğuna inanıyoruz"


Eski Uruguay Enerji ve Su Hizmetleri Düzenleme Kurumu (URSEA) Başkanı Cristina Vazquez de Uruguay'da gerçek devrimin enerji sektöründe gerçekleştiğini kaydetti.


Uruguay'da petrol ve gaz bulunabileceğine dair ipuçlarına sahip olduklarına belirten Vazquez, "Bölgemizde, Brezilya gibi ülkelerde petrol ve doğalgaz bulunuyor. Varsayılan rezervlerin üçüncü taraflara aktarılması gibi konularda anlaşmalar yapıldı. Petrol bulunursa mümkün olan yatırımla ilgili sermaye harcamalarını bir şirket üstlenecek ve devletle şirket karı paylaşacak" diye konuştu.


Batı Afrika Ülkeleri Bölgesel Elektrik Düzenleme İdaresi (ERERA) Başkanı İbrahim Thiam, 15 ülke ve 330 milyon nüfusun kendi bölgelerinde yer aldığını ancak elektrik erişiminin yüzde 30 gibi düşük bir seviyede olduğunu belirtti.


Elektrik fiyatlarının da birçok ülkeye göre yüksek olduğunu belirten Thiam, 2030 yılında bile bunun yüzde 65'ler seviyesinde olmasının beklendiğini dile getirdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...