Dolar-TL kurunda yeni rekor iddiası

Dolar-TL kurunda yeni rekor iddiası

Ekonomi Haberleri

Fransa'nın en büyük bankalarından Credit Agricole, dolar kurunun TL karşısında seçime kadar tekrar rekor seviyeye yükselebileceğini açıkladı.

Credit Agricole bankası, TL'de dolar karşısında, gelecek hafta sonuna kadar, rekor seviye olan 2.7433 hedefi ile yatırımcılarına "sat" tavsiyesinde bulundu.
"BELİRSİZLİĞİN ARTTIĞI BİR ORTAM VAR"
Paris'te Credit Agricole bankasının Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Guillaume Tresca, imzası ile yayınlanan analizde "Siyaset şimdilerde ilgi odağı haline gelmiş durumda. Türk Lirasının seçim sonuçlarına bağlı olarak belirsizliğin arttığı bir ortamda değer kaybetmeye devam etmesini bekliyoruz," dedi.
"TÜRK VARLIKLARA İLGİ AZALACAK"
Tresca, "Sonuç ne olursa olsun, belirsizlikler seçim öncesi sona ermeyecek. Bu durum, muhtemelen yatırımcıların Türk varlıklarına iştahını azaltacak" dedi.
DİPNOT: Saat 11.20 itibariyle 2.66 TL seviyesinde bulunan dolar kuru 24 Nisan'da 2.74'ü aşarak tarihi rekorunu kırmıştı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...