Yeraltı maden uzmanı istihdamına dair esaslar belirlendi

/ Kaynak: AA
Yeraltı maden uzmanı istihdamına dair esaslar belirlendi

Ekonomi Haberleri  / AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünde istihdam edilecek yeraltı maden uzmanlığıyla ilgili esaslar belirlendi.

"Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.


Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünde istihdam edilecek yeraltı maden uzmanı unvanlı sözleşmeli personel, Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre çalıştırılabilecek.


Ayrıca, "Sözleşmeli Personel Pozisyon Unvanları ile Asgari Nitelikleri Gösterir Cetvel" bölümüne yeraltı maden uzmanı unvanı ve nitelikleri ekendi. Bu niteliklere göre, yeraltı maden uzmanları mühendislik fakültelerinin maden mühendisliği, harita mühendisliği veya jeoloji mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş, en az beş yıllık yeraltı maden işletmeciliği tecrübesine sahip kişilerden seçilecek.
Karar, Bakanlar Kurulu tarafından yürütülecek.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...