Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petkim işçilerinin eylemi 4. gününde

/ Kaynak: İHA
Petkim işçilerinin eylemi 4. gününde

Ekonomi Haberleri  / İHA

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan Petrokimya Holding A.Ş.'de (Petkim) Petrol-İş Sendika üyesi Petkim işçilerinin eylemi 4. gününe girdi.

İşveren yetkilileri ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşamadıkları gerekçesiyle eylem başlatan işçiler, bugüne kadar bir çok milletvekili ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra diğer sendika ve sivil toplum kuruluşlarından da destek görüyor.


Yılbaşından bu yana devam eden toplu iş sözleşmesinden sonuç alınamaması üzerine eyleme başlatan Petkim işçilerine destek ziyaretleri kapsamında dün Emekli-Sen Aliağa Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. bölge 10. sıra Milletvekili adayı Recep Akan'ın ardından bugün Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Nejat Karataş, MHP Aliağa İlçe Teşkilatı Abdurrahim Aydemir ile partililer, işçilerin yanında yer aldı.


MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, işçilere seslenerek, "Bugün değil her gün yanınızdayız. Ne zaman çağırırsanız sizlerleyiz. Haklı mücadelenize destek vermekten dolayı gurur duyduğumu belirterek hepinizi selamlıyorum" şeklinde konuştu.
Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, fabrika giriş kapısı önünde eylemlerini sürdüren işçilere hitaben yaptığı konuşmada, "Emeğin ve alın terinin karşılığını almak hepinizin hakkı. Biz de Emekli-Sen olarak haklı mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız" dedi.


Petrol-İş Sendika Aliağa Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt Çınar ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün eylemin 4. günü ve yaklaşık bin kişi olarak eylemimiz sürüyor. Gelinen noktada işveren yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı. Biz haklı taleplerimizi sunduk. Amacımız işveren yetkililerini masaya oturtabilmek ve uzlaşı sağlamak. Aksi halde eylemlerimiz sürecek, hiç bir yere gitmiyoruz." nbsp;

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...