Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan Türkiye'de milyar dolarlık tarihi geçirdi

Yunanistan Türkiye'de milyar dolarlık tarihi geçirdi

Ekonomi Haberleri

Yunanistan dün bir son tarih daha kaçırdı ancak bu seferki Türkiye'de.

Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece, Salı gününü (dün) Türkiye'de bulunan Finansbank'taki payını azaltmak için son tarih olarak belirlemişti. AB regülatörlerinin talebi üzerine varlıklarını bu yıl yüzde 100'den yüzde 60'a düşürmesi gereken banka söz konusu tarihi Mart ayında öngörmüştü.

1 MİLYAR DOLAR SAĞLAYABİLİRDİ
Bloomberght'nin haberine göre, BGC Partners Inc.'ten Cagdas Doğan'a göre bankanın kurtarma programının bir şartı olan devirin gerçekleştirilmesi National Bank of Greece'e yaklaşık 1 milyar dolar sağlayabilir. Söz konusu miktar, Yunanistan'ın IMF'ye olan Haziran borcunun yarısından fazla. Yunanistan IMF'ye yapması gereken 1.6 milyar dolarlık borcu salı günü ödememişti.


AB regülatörleri National Bank of Greece'e payını düşürmesi için yıl sonuna kadar süre tanımıştı. Ancak banka 20 Mart'ta yaptığı açıklamada süreci Haziran sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğini belirtmişti. Finansbank sözcüsü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "NBG'nin Directorate General of Competition'e verdiği taahhüt hala geçerli ve gerekli açıklamaları süreç ilerledikçe yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...