Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kansere 'yerli ilaç'la deva olacak fabrika!

Kansere 'yerli ilaç'la deva olacak fabrika!

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de sınırlı sayıda üretilen ya da hiç üretilmeyen kanser ilaçları için fabrika kuran Onko Koçsel İlaçları, alandaki cari açığı kapatmayı hedefliyor

Onko Koçsel İlaçları, 100 milyon avro yatırımla Gebze Organize Sanayi Bölgesi'de ileri teknolojiye sahip farmasötik ilaç fabrikası kurdu. Yüksek aktiviteli ürünlerin üretimi için hayata geçirilen, alanında ilk ve tek fabrikada, Türkiye'de üretimi sınırlı sayıda olan ya da hiç üretilmeyen yüksek aktiviteli ürünler üretilerek Türk tıbbının hizmetine sunulacak. Onko Koçsel İlaçları Yönetim Kurulu Üyesi Tuğçe Koç, 2005 yılı itibariyle kanserden ölenlerin sayısının gelişmiş ülkelerde 2.1 milyon, gelişmekte olan ülkelerde 5.5 milyon düzeyinde olduğunu, 2015 yılında ise bu sayının gelişmiş ülkelerde 2.3 milyon, gelişmekte olan ülkelerde 6.7 milyon düzeyine ulaştığını belirtti. Türkiye'de her yıl yaklaşık 170 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu ifade eden Koç, mevcut veriler itibariyle kansere bağlı ölüm oranının Türkiye'de yüzde 20 olarak belirlendiğinin altını çizdi.
Onko Koçsel İlaçları'nın yeni fabrikasının teknolojik altyapısı ve üretim kapasitesi ile Türkiye'nin ithalat ve ihracat dengesi arasında yaşanan cari açığın kapatılması yönünde de önemli bir katkı sağlayacağını belirten Tuğçe Koç, 2014 yılı itibariyle Türkiye'nin onkoloji alanında tükettiği ürünlerin TL tutarına bakıldığında yüzde 96'sının ithal, sadece yüzde 4'ünün yerli olduğunu, hayata geçirdikleri fabrikanın ise bu tabloyu tümüyle tersine çevirecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizdi. 2018 yılı itibariyle 79 adet molekül ve 196 adet ilaç üretimi ile çıtayı kısa bir zaman diliminde zirveye taşıyacaklarını kaydeden Koç, güçlü bir ihracat hedefine de sahip bulunduklarını, 2018 yılında fabrikada üretilen ilaçların yüzde 20'sini dünya ülkeleri için üreteceklerine vurgu yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...