Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gıdadan temmuz ayında da iyi haber gelecek

Gıdadan temmuz ayında da iyi haber gelecek

Ekonomi Haberleri

Mevsimsel etkiyle gıda fiyatları son iki aydır düşüş gösterirken, gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki yıllık TÜFE, 17 ay sonra tek haneye indi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaz aylarıyla sebze ve meyvede üretimin artmasının, enflasyonun düşmesini sağlayan nedenlerin başında geldiğini belirterek, "Yaz aylarıyla sebze ve meyvede üretimin artması, enflasyonun düşmesini sağlayan nedenlerin başında geliyor. Önümüzdeki günlerde tarla ürünlerine geçildikçe, enflasyondaki gerileme temmuzda da devam edecek" dedi. Gıda ve alkolsüz içeceklerin tüketici fiyatları içindeki ağırlığı yüzde 24,25'i bulduğunu dile getiren Bayraktar, ana harcama gruplarında en büyük ağırlığın bu grup olduğunu ifade etti. Haziranda gıda fiyatlarındaki yüzde 2,79'luk düşüşün tüketici fiyatlarına etkisi "eksi 0,68" düzeyinde olduğunu bildiren Bayraktar, "Gıda fiyatlarında düşüş olmasaydı enflasyonda yüzde 0,51'lik bir gerileme görülmeyecekti" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...