Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Gerekirse paralel para birimine geçeriz'

/ Kaynak: AA
'Gerekirse paralel para birimine geçeriz'

Ekonomi Haberleri  / AA

Varoufakis, Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'ın nakit ihtiyacını sağlamaması durumunda ülkenin paralel bir para birimine geçeceğini bildirdi.

Yunan medyasına yansıyan haberlere göre, İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, "Avrupa Bankası nakit sağlamayı reddederse Kalifornia'da olduğu gibi IOU tipi elektronik para birimine geçeriz. Aslında bunu bir hafta önce yapmalıydık" dedi. Varufakis, bu önlemin Yunanistan'ın avrodan çıkması için bir başlangıç olmadığını, ortak para birimi kapsamında yasal bir hareket olduğunu savundu. Kalifornia'da 2008'de Lehman Brothers krizi nedeniyle nakit sıkıntı meydana geldiğinde ödemeler için para yerine özel kupon bastırılmıştı.
- Bankalardaki mücevhere el konuldu
Öte yandan Maliye Bakanı Yardımcısı Nantia Valavani de vatandaşların bankalardaki kiralık özel kasalarda bulunan para, altın ve mücevher gibi değerli eşyalarına sermaye kontrolü sona erinceye kadar el konulmasının kararlaştırıldığını belirtti. Valavani'nin açıklamalarına tepki gösteren bankacı çevreler ise bu konuda henüz alınmış bir karar bulunmadığını belirterek, özel kasalardaki para ve altınların ne olacağına bankalar açıldıktan sonra karar verileceğini kaydetti. Yunan medyasına yansıyan bazı haberlerde ise bankalardaki özel kasalarını açmak isteyen vatandaşlardan savcılık izni talep edildiği bildirildi. nbsp; nbsp;

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...