Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni temmuzda arttı

/ Kaynak: AA
Avro Bölgesi'nde yatırımcı güveni temmuzda arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Sentix Yatırımcı Güven Endeksi temmuzda önceki aya göre 1,4 puan yükseldi

Avro Bölgesi'nde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi temmuz ayında 18,5 puana çıktı.


Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix'ten yapılan açıklamada, Avro Bölgesi'ne ilişkin Güven Endeksi'nin haziran ayındaki 17,1 puandan temmuz ayında 18,5 puana yükseldiği kaydedildi. Güven Endeksi 1,4 puan artışla 15 puan olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.


Açıklamada, Sentix Ekonomik Endeksi'nin Avro Bölgesi'nin Yunanistan krizine meydan okuduğuna işaret ettiği belirtildi.


Yunanistan'ı çevreleyen krize rağmen, yatırımcıların Avro Bölgesi ekonomisini geçen aya oranla daha güçlü değerlendirdiği belirtilen açıklamada, "Yunanistan'ın kaderini çevreleyen artan karışıklığa rağmen, Avro Bölgesi için bileşik endeks temmuzda arttı. Yatırımcıların 6 aylık beklentileri neredeyse sabit kalırken, mevcut duruma ilişkin değerlendirmeler önemli ölçüde gelişti. Bunlar, piyasa katılımcılarının Avro Bölgesi'nde canlanma varmış gibi davrandığına ilişin sinyal veriyor" denildi.


Açıklamada ayrıca ABD ve gelişen piyasalara ilişkin de "Buna ek olarak ABD için endeksin güçlü yükselişi dikkati çekiyor. Aynı zamanda, gelişen piyasa bölgeleri için görünümün daha da bulutlanması genel olarak bakıldığında dünya ekonomisinin güç kaybettiğine işaret ediyor" değerlendirmesi yapıldı.


Yaklaşık 12 yıllık geçmişe sahip Sentix Endeksi, haftalık bazda bini kurumsal olan yaklaşık 5 bin kayıtlı yatırımcının piyasa değerlendirmelerini ve beklentilerini ölçüyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...