Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhracatçılar yurt dışında 365 gün tanıtım yapacak

İhracatçılar yurt dışında 365 gün tanıtım yapacak

Ekonomi Haberleri

İstanbul Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği, dünyada Türk Ticaret Merkezleri kuracak.

FİKRET ÇENGEL-NEW YORK

Türk ihracatçıları artık sadece yurt dışı fuarlar aracılığıyla değil, bütün yıl tanıtım yapabilecek. İstanbul Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliği ile Türk Ticaret Merkezleri kuracaklarını söyledi. New York'ta düzenlenen Fancy Food Show'da bir araya geldiğimiz Mete, "Yurt dışı ofis ve mağaza desteği diye yola çıktık. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın destekleriyle Türk Ticaret Merkezleri şekline soktuk. İlki Dubai'de açılacak. Dubai'de yılda sadece iki fuara katılıyorduk. Şimdi 12 ay açık kalacak bir merkezimiz olacak" dedi.
İKİNCİSİ LOS ANGELES'TA
İlk etapta TİM dahil 32 şirketin başvurduğunu belirten Mete, şunları söyledi: "Bin metrekarelik merkezde 12 ay fuar ve ofis alanları olacak. 1 milyon dolar bütçemiz var. Farklı sektörlerden de talep geldi ama biz ilk etapta kendi sektörümüzden şirketlere yer vereceğiz. İsteyen şirket gelecek ve burada kendini tanıtacak. Dubai'yi seçmemizdeki neden, orada birçok ülkeye hizmet veriliyor. Çok fazla alım heyeti geliyor. Dubai'deki merkez açıldıktan 6 ay sonra Los Angeles'ta bir tane daha Türk Ticaret Merkezi açmayı düşünüyoruz" Bu projenin 5 yıl süreceğini belirten Mete "Zaten Dubai'de 4 yıldır 23 firmayı alıcılarla buluşturuyorduk. Bu projeyle bunu 12 aya yayacağız" diye konuştu
500 milyar $ için yeni fikirler gerek
Türkiye'nin 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşması için daha çok performans göstermek gerektiğini söyleyen Başkan Zekeriya Mete "Türkiye'nin ihracattan başka çıkar yolu yok. 200 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ama bundan sonrası için yeni fikirlere ihtiyaç var. İhraç malını 2.5-3 dolar seviyesinden satan sektörler var. Onların ayrıca desteklenmesi gerekiyor. Hububat, bakliyat ve yağlı tohumlarda ihracatımız 2014'te 1 milyar 825 milyon dolardı. Bu yıl hedef 2 milyar doları geçmekti ama maalesef yüzde 15 azalacak ve 1.7 milyar dolar civarında kalacak" dedi.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...