İşe alım sürecinde yeni trend online mülakat

/ Kaynak: İHA
İşe alım sürecinde yeni trend online mülakat

Ekonomi Haberleri  / İHA

İnternet ve internet teknolojileri merkezli bir yatırım ve proje şirketi olan Sankonline, İK sektörüne girdi.

2014 yılında Sanko Holding bünyesinde kurulan, internet ve internet teknolojileri merkezli bir yatırım ve proje şirketi olan Sankonline, insan kaynakları (İK) sektörüne girdi. Sankonline ekibi tarafından yazılan ve geliştirilen ilk proje; Türkiye'deki İK sektörünün temel ihtiyaçlarına cevap vermek üzere tasarlandı. İşe alım süreçlerini kolaylaştıran ve verimliliği artıran online mülakat platformu 'DoHire' kısa sürede farklı sektörlerden pek çok şirkete erişti.


Sektörün ilk ve tek mobil uygulamasına sahip DoHire temel olarak Türkiye'deki İK profesyonellerinin en çok vaktini alan ilk mülakat ve telefon görüşmelerine online çözüm sunuyor. Zaman, maliyet, marka değeri ve kalifiye eleman problemlerini optimize eden DoHire, hem adaylar hem de kurumlar için birçok avantaj sağlıyor.


PEKİ ONLİNE MÜLAKAT NEDİR?
Online mülakat, aday ile işveren arasındaki görüşmeyi dijital ortamda gerçekleştirerek zamandan ve maliyetten tasarruf etmenizi sağlayan online bir sistemdir.


Kalifiye çalışan istihdamı, işe alımın en zorlayıcı süreci. DoHire, belirli bir süre içinde sorulan sorulara cevap veren adayların, tutarlılıklarının ve beden dillerinin daha detaylı bir şekilde analiz edilmesine yardımcı oluyor. Bu sayede adayların kısa sürede objektif cevapları ve tutumları izlenerek işe alım süreçleri daha etkili bir şekilde yönetiliyor. Bunun yanı sıra video mülakat teknolojisi, İK yöneticilerine mülakat videolarını istedikleri sıklıkta ve ortamda izleme imkanı sağladığından, işe alım kararını da daha objektif bir şekilde almalarına yardımcı oluyor.


İnsan Kaynakları departmanının en büyük problemlerinden bir diğeri ise yüksek işten çıkma (retention) oranları. İşten çıkma oranının düşük olması, çalışanların mutlu olması, bu da müşterilerinizin mutlu olması anlamına geliyor.


SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
DoHire firmalara insan kaynakları profesyonellerinin kullanabileceği özel bir panel sağlar. İK profesyonelleri bu panel aracılığıyla yöneltmek istedikleri soruları, her bir soruya ayrılması gereken süreyi ve son mülakat tarihini belirliyor. Sonraki süreçte adaylara mail yoluyla bir iş görüşmesi daveti gönderiliyor. Daveti alan adaylar hem firma ve pozisyon hakkında bilgi edinir hem de video cevaplarını firmaya iletiyor. İK profesyonellerine görüşmenin tamamladığı bildirildikten sonra işe alım uzmanları gerekli değerlendirmeyi yaparak karar veriliyor.


İşe alım için online mülakat platformunu kullanan insan kaynakları yetkilileri, adaydan talep ettikleri nitelikleri, cevaplamalarını istedikleri soruları kolay bir şekilde dijital ortama aktarabiliyorlar. Aday ise bu soruları dilediği zaman dilediği yerde cevaplayıp, kayıt altına alarak, şirket yetkilisine online mülakat platformu üzerinden iletmiş oluyor. nbsp;

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...