Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Altın fiyatına' lokuma Araplar'dan yoğun ilgi!

'Altın fiyatına' lokuma Araplar'dan yoğun ilgi!

Ekonomi Haberleri

Bursa'da imalatçı firmanın ürettiği ve kilogramı 30-350 liradan satılan lokumlara Ramazan Bayramı öncesi Arap ülkelerinden yoğun talepler geldi.

Bursa'da bir firma tarafından üretilen ve kilogram bazında fiyatları 350 liraya kadar çıkan lokumlara, Ramazan Bayramı öncesi özellikle Arap ülkelerinden yoğun siparişler alınıyor.


İmalatçı firmanın sahibi Bülent Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lokumun Bursa ekonomisine ciddi anlamda katkı sağladığını söyledi.


Ürettikleri lokumların fiyatlarının 30 liradan başlayıp bir yarım altına eş değer olarak 350 liraya kadar çıktığını belirten Keskin, "Bursa son yıllarda adeta Arap turist akınına uğruyor. Buraya geldiklerinde yoğun bir şekilde lokum talebinde bulunurlar. Araplar genellikle ramazan ayını ülkelerinde geçirmeyi tercih eder. Bayram için de Arap ülkelerinde faaliyet gösteren bazı firmalardan yoğun şekilde lokum talepleri aldık. Bu siparişleri yetiştirip gönderdik" diye konuştu.


Keskin, Arapların Türkiye'ye Osmanlı'ya dayanan bir ilgisi bulunduğunu ve lokumu çok sevdiklerini anlattı.


Onlarda lokum kültürünün yerleştiğine değinen Keskin, "Türkiye'ye geldiklerinde, ülkelerine dönerken hediyelik olarak en çok tercih ettikleri şeyler arasında lokum geliyor" dedi.


Keskin, lokum üretirken Arap turistlerin damak zevklerini göz önünde bulundurduklarını aktardı.


Arapların en çok tercih ettiği lokum çeşitlerinin safranlı, kaymaklı, Hürrem sultan, çikolatalı ve brownili olduğunu söyleyen Keskin, "Ekonomik güçlerinin yüksek olması nedeniyle Arap turistlerin lokumların fiyatlarıyla ilgilenmiyor. Onlar için öncelik, ürünün lezzeti, kalitesi ve organik olması. Ürünü beğendikleri zaman da ciddi miktarlarda alıyorlar" ifadesini kullandı.


Esnafın beklentisi "charter" seferlerle artıyor
Bülent Keskin, ramazan ayında Bursa'ya gelen Arap turist sayısının iyice azaldığına dikkati çekerek, kendileri için sezonun bayramdan sonra yeniden başlayacağını belirtti.


İlk kez bu yıl Suudi arabistan'dan Bursa'ya "charter" uçak seferlerinin başlamasıyla kent ekonomisinin daha da canlanacağını vurgulayan Keskin, "Böylece direkt hat olarak turistler Bursa'ya inecek. Bildiğimiz kadarıyla ayda 27 uçak gelecek. Bu uçakların İstanbul'a uğramadan direkt Bursa'ya gelmesi, Bursa piyasası ve esnafına ciddi anlamda katkı sağlayacak çünkü Arap turistler önce burada gezecek ve alışveriş yapacak. Bu durumun Bursa esnafına yüzde 50-60 gelir sağlayacağına inanıyoruz" görüşünü dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...