Erdoğan'ın Vietnam'lı şoförleri

Erdoğan'ın Vietnam'lı şoförleri

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı şantiyesinde katıldığı iftarda bahsettiği Vietnamlılar merak konusu oldu. Şantiyede 244 Vietnamlı şoför çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı şantiyesinde katıldığı iftarda "İşsizim diyen operatörlere, kamyon şoförlerine sesleniyorum. Bakın bu şantiyede şoför aranıyor. Sigortası, vesairesi olduğu halde gelmiyorlar. Vietnam'dan şoför getirildi" demişti. O Vietnamlılar merak konusu oldu. Şantiyede halen 244 Vietnamlı şoför iki vardiya çalışıyor.
nbsp;
Erdoğan konuşmasında, "5 bin 328 işçi ve 533 mühendis olmak üzere şu anda inşaatta 5 bin 861 kişi görev yapıyor. Bu sayının 30 bine kadar çıkacağını söyledi nbsp;arkadaşlarım. 1200'ü kamyon 1600 iş makinesi de şantiyede faaliyet gösteriyor. Bu sayı 3 bine çıkacak. Bu şantiyede şoför aranıyor. Vietnam'dan buraya şoför getirildi." demişti.
nbsp;
Bu durumun nedeni ortaya çıktı. Havalimanını yapan konsorsiyumun 750 kamyon şoförüne ihtiyacı vardı. İlan verildi. Sadece 85 kişi başvurdu. nbsp;50 kişi olarak getirilen Vietnamlı şoförlerden memnun kalındığı için sayının 244'e çıktığı belirtildi. Vietnamlı şoförler prefabrik yatakhanelerde kalıyor. Haftanın 6 günü çalışıyor, yemeklerini İGA'nın şantiye içinde açtığı yemekhanelerde ücretsiz yiyor. nbsp;
nbsp;
ÜCRET PİYASANIN ÜZERİNDE
İnşaatı yapan konsorsiyum ne kadar maaş verildiğini açıklamasa da nbsp;Limak Holding'in patronu Nihat Özdemir, piyasanın üzerinde maaş verildiğini söylemişti. Özdemir, "Ortaklarımızdan biri Libya'daki projesinde Vietnamlı kamyon şoförleri kullanmış ve memnun kalmış. Onun önerisiyle Vietnam'dan kamyon şoförü getirebilmek için müracaat ettik, izinleri aldık" diye konuşmuştu.
nbsp;
Kaynak: Vatan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...