Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Norveç ve İngiltere arasında enerji ortaklığı

/ Kaynak: AA
Norveç ve İngiltere arasında enerji ortaklığı

Ekonomi Haberleri  / AA

Norveç ve İngiltere dünyanın en uzun enterkonnektör elektrik iletim hattını inşa edecek

Norveç ve İngiltere dünyanın en uzun enterkonnektör elektrik iletim hattını inşa etmek için anlaşmaya vardı.


İki ülke arasında yapılması planlanan enterkonnektör elektrik enerjisi bağlantısının dünyanın en uzun bağlantısı olacağı bildirilirken maliyetinin yaklaşık olarak 1,5 milyar avro olacağı açıklandı.


İki ülkenin enerji sistemleri arasındaki ilk doğrudan bağlantı olacak proje İngiliz enerji şirketi National Grid ve Norveçli enerji nakil operatörü Statnett SF ortaklığında gerçekleştirilecek.


Toplam 740 kilometre uzunluğunda olacak olan hattın 730 kilometrelik bölümü deniz altından geçecek. Hattın oluşturulmasında toplam 1.450 kilometre kablo kullanılacak. Kabloların Prysmian ve Nexans şirketlerinden tedarik edileceği, Norveç ve İngiltere'deki dönüşüm istasyonlarının ise İsveçli güç teknolojisi devi ABB tarafından yapılacağı bildirildi.


Yeni enterkonnektör hattın iki ülkenin artan üretimine ve yenilenebilir enerji kullanımına katkıda bulunacağı belirtilerek toplam kapasitesinin 1.400 megavat olacağı ifade edildi. İki ülkenin proje ile ilgili yetkilileri, söz konusu projenin Avrupa'nın gelecekte oluşturacağı elektrik dağıtım sisteminin önemli bir bölümünü oluşturacağını kaydettiler.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...