Cenazelerini kaldıramaz hale geldiler!

Cenazelerini kaldıramaz hale geldiler!

Ekonomi Haberleri

Yunanistan`daki kriz sadece hayattakileri etkilemiyor. Krizin derinliği öyle boyutlara ulaştı ki cenazeler bile imkansızlıklar sebebiyle kaldırılamıyor.

Yunanistan'da borç krizinin oluşturduğu insanlık krizinin boyutları da hızla artıyor. AIDS hastalarına verilen aylık 700 euroluk devlet yardımını almak için kendine HIV virüsü enjekte edenlerden, bir anda evsiz kalanlara kadar büyük travmalar yaşanıyor. Ancak günlük 60 euro nakit limiti konan ülkede kriz artık sadece yaşayanları etkilemiyor. Komşu'da nakit sıkıntısı öyle boyutlara geldi ki cenaze işleri bile durdu. Günlük 60 euro nakit çekebilen halk cenazeleri toprağa veremiyor çünkü masraflar 60 euronun 15 katı büyüklüğünde.


MALİYET 800-1.000 EURO ARASINDA
Sabah'ın haberine göre, bir cenaze evi işleten Eustratios Voulamandis, "Bir cenaze işlemine başlamak için 800-1.000 euro arasında bir para gerekiyor. İnsanlar bize 50-70 hatta 20 euro ile geliyor ve sadece bu kadar param var diyorlar" dedi. nbsp;


MORGLAR DOLDU TAŞIYOR!
Artık cenazelerde para da önceden istenmeye başlanmış. Çünkü cenazenin ardından nakit sıkıntısı nedeniyle paralarını tahsil edememekten korkar duruma gelinmiş. Morglarda cenazelerin sayısının artması nedeniyle devlete başvuranların sayısı da artmış durumda.

Vatan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...