İran'a ilk ziyaret Almanya'dan

İran'a ilk ziyaret Almanya'dan

Ekonomi Haberleri

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel Alman ekonomisi için de yeni bir iş sahası imkanları araştırmak için bugün Tahran'a gidiyor.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Almanya Ekonomi Bakanı Gabriel, Tahran yönetimi ile varılan nükleer anlaşma sonrasında İran'ı ziyaret eden ilk üst düzey Batılı politikacı olacak. Gabriel'in üç günlük ziyaret sırasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Ekonomi Bakanı Gabriel İranlı bakan, sanayici ve iş adamlarıyla da temaslarda bulunacak.


Gabriel'e Alman işadamı ve sanayicilerden oluşan geniş bir delegasyon da eşlik ediyor. Bunlar arasında Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği Başkanı Eric Schweitzer de bulunuyor.


Alman ekonomisi, ekonomik yaptırımların kalkmasıyla birlikte İran ile milyarlarca euroluk iş anlaşmaları yapmayı umuyor. Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği'nin (DIHK) rakamlarına göre Almanya'nın İran'a yaptığı ihracat 2014 yılında 2,39 milyar euro olan ihracat üç ila dört yılda 10 milyar euronun üzerine çıkartılabilecek.


DIHK Dış Ekonomi Birimi Yöneticisi Volker Treier "Eğer yaptırımlar kaldırılırsa kısa süre içinde 5 milyar euroya ulaşabiliriz" tahmininde bulunmuştu. Treier İran'da Alman teknolojisine büyük talep olduğunu söyledi. Özellikle makine sanayisi, kimya ve ilaç endüstrisi, otomobil tedarikçileri, raylı araç üreticileri açısından yeni ticaret imkanları bulunduğu belirtiliyor. İran'da hâlihazırda 80 Alman şirketi faaliyet gösteriyor.


Tahran'ın nükleer programı üzerine İran ile 5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin, Almanya) haftabaşında Viyana'da anlaşmaya varmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...