İsveçli enerji devinden rekor kayıp!

/ Kaynak: AA
İsveçli enerji devinden rekor kayıp!

Ekonomi Haberleri  / AA

Vattenfall yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık 3,4 milyar Amerikan doları kayıp yaşadığını açıkladı.

İsveç devlet enerji şirketi Vattenfall, yılın ikinci çeyreğinde 29 milyar İsveç kronu (yaklaşık 3,4 milyar Amerikan doları) kayıp yaşadığını açıkladı. 2014 yılının ikinci çeyreğinde toplamda 2.3 milyar kron zarar eden şirketin bu yılın aynı döneminde yaşadığı kayıp rekor seviye olarak değerlendirildi.


Kuzey Avrupa'nın en önemli elektrik enerjisi tedarikçilerinden birisi olan şirket son bir kaç yıldır azalan talep ve düşen elektrik fiyatları karşısında karını artırmak için çaba gösteriyordu.


Konu ile ilgili açıklama yapan şirket CEO'su Magnus Hall, "Durumun kendileri için çok da iyi olmadığının bir gerçek olduğunu, fakat bu gerçekle yüzleşmeleri gerektiğini'' ifade etti.


Bu yılın başında 1000 çalışanının işine son vermek zorunda kalan şirket, azalan talep ve düşen fiyatlardan dolayı elektrik enerjisi ürettiği Ringhals 1 ve 2 nükleer reaktörlerini kapatma kararı almıştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...