İstanbul'da hazır ofisler hızla çoğalıyor!

İstanbul'da hazır ofisler hızla çoğalıyor!

Ekonomi Haberleri

Hazır ofisler; Dünyada hızla gelişen ve oldukça rağbet gören bir uygulama ve iş yeri modeli sistemi.

Maliyet olarak oldukça ucuz,avantajlı bir uygulama sağlıyor.% 80 oranında kar elde edebiliyorsunuz. Bu sistemioluşturan firmalar sayesinde hiç bir külfet yaşamadan sahip olabileceğinizkolay bir uygulama.

Hatta; bununyanında istediğinizbirmanzaraya sahip olup istediğiniz yerde çalışabiliyorsunuz.İstanbul Karaköy'de boğaz manzarasına sahip böyle bir ofis mevcut. Burada herkes farklı birdavranış sergiliyor. Masada çalışanların yanında, kahvelerini yudumlayıpsohbeti koyulaştıranlar da var. Burası bir iş yeri ama, herkes farklı işleriçerisinde kendi istediği alanda hareket ediyor. Bu alanlar belli süre kullanılabilmesiaçısından oldukça tasarruflu.Toplantı yapabilir, işlerinizi 1-2 saat içerisindebitirip keyfinize bakabilirsiniz. Genelde bu tarz hazır ofislere talep gençgirişimciler ya da çalışanlar açısından oldukça gözde.

Hazır ofisler, her yerde her mekandakurulabiliyor.Büyük plazalar ve tarihi mekanlar da açılarak ofis halinedönüştürülüp belli emlak şirketleri tarafından kiraya veriliyor. Hazır ofisilanları internette yer almaya bile başladı.

Hazır ofisler, boş bir ofise göre% 80 oranında karlı olduğu için tercih sebebi de oldukça yüksek. Bunun yanındapartime kullanabilme, sanal olarak kullanabilme özelliği sayesinde de yeterinceavantajlı. Belli ve istenilen saatlerde toplantı salonları oluşturulup kullanmaimkanı verilebiliyor. Bu faydalar ise sadece belli miktarlarda düşük ödemelerlesağlanabiliyor.Hazır ofis sunan firmalardan birtanesi de Maslak'da bulunan windiwisttower.

Hazır ofisler özellikle İstanbulgibi büyük metropoller için çok fazla yer sıkıntısı ve maliyet yüksekliğiaçısından artı değerler elde edilmesine imkan sunuyor.

Cushman amp;Wakefield adlıaraştırma şirketi, İstanbul'da nbsp;kullanılabilir ofislerin çok yüksek oranda arttığı ve daha çok A sınıfıofislerin, nbsp; 2015'te ofis metrekaresi 3milyon 750 bin civarında olacağını, bunun da çok yüksek kiralar demek anlamınageldiğini ve bu nedenle de, nbsp; 300metrekare altında ofis bulmanın imkansız hale geleceğini belirtiyorlar.Buyüzden kiracı bulmakta zorlanmaya başlayan menkul sahipleri farklı alternatifleraramaya başlamış durumdalar.

Çok fazla hazır ofis arzı varolsada, talep olarak yeterince yok. İstanbul'a yurtdışından kısa süreli göreviçin nbsp; gelenler, belli dönemlerdeprojeleri tamamlamak için gelenler ve merkez çalışma yeri Anadolu kentlerindeolup İstanbul'a yerleşmek istemeyenler, nbsp;hazır ofislere daha sıcak yaklaşıyorlar.

Ancak ofis tasarım işinde uzmanolan kişilerin verdiği bilgi doğrultusunda, çok yakın zaman içerisinde hazır ofislerinoldukça büyük bir patlama yaşayacağı yönünde. Devir ekonomi devridir diyerekhareket edebilen bir çok iş sahibi bu yaklaşımda,hazır ofis kolaylığını yaşamakister nitelikte.

DeskMag'ın yapmış olduğu nbsp; Küresel Ortak Çalışma Alanları Araştırması'na(Global CoworkingSurvey) nbsp; göre; hazırofislerin dünyada, nbsp; 5 yıl gibi bir dönemiçerisinde,arz edenlerin sayısı %80 civarında; ofislere talep edenlerin sayısıda, 5 yıl içinde % 117 olarak arttığı belirtiliyor.

Freelancerküçükişletmelerin de birleşerek kullanımını artıracağı görüşündeler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...