"Solucan gübresi" ile topraksız tarım yapıyor

"Solucan gübresi" ile topraksız tarım yapıyor

Ekonomi Haberleri

Burdur'da plastik su borularının içine yerleştirilen saksılarda solucan gübresi kullanılarak "topraksız organik tarım" yapılıyor

2008'den bu yana organik tarım ve solucan gübresi üzerine çalışmalar yapan firmanın genel müdürü Mehmet Aksoy, tarımda kimyasal gübre ve aşırı ilaç kullanımınının ortaya çıkardığı sorunlara dikkati çekerek, bu sorunlara karşı solucan gübresiyle topraksız organik tarım çalışması başlattıklarını kaydetti. İlk denemelerinde domates, salatalık ve çilek ürettiklerini belirten Aksoy, "Plastik atık su borularını belli aralıklarla oyarak içine solucan gübresi bulunan saksılar yerleştirdik. Saksıların içine fideleri diktik. Altta dolaşan sistemle de su verdik. Çok az bir solucan gübresiyle, bitki başına 200 gram kullanıyoruz, ortaya müthiş bir sonuç çıktı" dedi. Aksoy, bir dekara plastik boru ve sistemlerinin yerleştirilmesinin maliyetinin yaklaşık 25 bin lirayı bulduğunu, sistemin 20 yıl yeni bir yatırım yapılmadan devam edebileceği düşünüldüğünde fiyatının çok ekonomik olduğunu söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...