Köftede at eti balda ilaç var

Köftede at eti balda ilaç var

Ekonomi Haberleri

Köfte, kebap, sucukta at eti bulunurken, birçok bal sahte, katkı maddeleri 'yüksek oranda ilaçlı' çıktı. Bakanlık hem ceza verdi, hem kamuoyuna teşhir etti

Tarım Bakanlığı, gıdada yasak ilaç kullananlarla, sağlığa zararlı karışım yapanları kamuoyuyla paylaştı. Bakanlığın www.tarim.gov.tr adresinde listelenen şirketlere değişen oranlarda para cezaları kesti. İlk grupta taklit ve tağsiş (karıştırma) yaptığı kesinleşen 171 parti ürün teşhir edildi. İkinci grupta ise ilaç etken maddesi kullanılan ürünler belirlendi. "Yüzde 100 dana" denilen ürünlerde kanatlı eti, zeytinyağında başka yağlar, tereyağ ve yoğurtta jelatin, köfte, sucuk, kıyma ve köftede at eti ile deri dokusu tespit edildi. Yoğurt ve tereyağında jelatin, bitkisel yağ gibi yasak ürünler kullanan şirketler; Aydoğan, Yopey, Emek Süt, Keklik Süt, Çakıroğlu, Umur Gıda, Umay Yoğurt, Ege Turkuaz Zeytin ve Zeytinyağı, Işılda Süt, İnönü Petek, Emre Süt, Hak Süt, Baltaş Süt, Demircioğlu, Büyükoba, Özlü, Gölbaşı STT, Ünsal, Birsen Güven, Mutlu Tolga Gıda, Duranlar Süt, Ilgaz Yaylası, Themra, Narin, Narlıtepe, Kayabey, Sevilay-Sevkar, İzsüt Besicilik, İzmir Salamura, Atlılar Gıda, Lux Şavak, Doyranköy, Kaydaş, Asyalı, Sütkon, Anadolu Eksper, Dermanbey, Süleymanoğlu, Şanlı Ergene, Köktürkler, Ali Akgül, Ada Süt olarak sıralandı. Ürünlerinde at eti, kanatlı eti ve deri kalıntısı bulunan firmalar arasında; İbrahim Usta Dürüm, Gözde Kasap, Tostçum Gıda, Tosty, Savaş Demirel Gıda, Hendek Et-Balık-Tavuk, İstko Kasap, Şimşek Gıda, Bereket Et gibi firmalar belirlendi. Zeytinyağına yağ asidi, mumsu madde, tohum yağı gibi karışımı görülenler, , Cicikara, nbsp;Ok Gıda, Şimşek Zeytinyağı, Dalama, Körfez Gıda, Hatay yağ, Aysha, Gök Ticaret, Verde, Vural, Altınyudum, BFM Gıda, Zeytinkent, ve Güney Tüketim olarak sıralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...