İş dünyasından birlik ve sağduyu çağrısı

İş dünyasından birlik ve sağduyu çağrısı

Ekonomi Haberleri

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesini oluşturan STK'lar, "Bulunduğumuz noktadan nasıl çıkacağımıza ilişkin adımlara odaklanmalıyız" açıklamasında bulundu

Son günlerde artan terör olayları üzerine istikrar ve huzur ortamı arayan iş dünyası ortak açıklama yaptı. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesini oluşturan; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye KAMU-SEN ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu terörü lanetledi. Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin çalışan ve üreten kesimleri olan, esnaflarını, çiftçilerini, işçilerini, memurlarını ve işverenlerini temsil eden bizler; Suruç'ta öldürülen vatandaşlarımızın, Adıyaman'da şehit düşen askerimizin ve Ceylanpınar'da şehit edilen polis memurlarımızın acısını derinden hissediyor ve paylaşıyoruz. Milletçe huzurlu ve mutlu bir Ramazan bayram geçirmenin sevincini yaşarken, bu ailelerin ocağına düşmüş olan acı, bütün milletimizin ocağına düşmüş ortak bir acıdır. Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun."
HEDEF KARDEŞLİK!
"Türkiye ekonomisinin tamamını temsil eden iş dünyası olarak; ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü kınıyor ve lanetliyoruz" denilen açıklama, şöyle devam etti: "Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamına, demokrasimize yönelik saldırıların amacına ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Terörün dili, dini, rengi, ırkı ve hiç bir mazereti olamaz. Terör, terördür. Tüm bu terörist saldırıların hedefi ülkemizdir, 78 milyonun kardeşliğidir. Bu terör girişimlerini boşa çıkarmak, ortak tavır almak ve sağduyumuzu korumak hepimizin vazifesidir. Artık bulunduğumuz noktadan nasıl çıkacağımıza ilişkin somut adımlara odaklanmamız gerekmektedir. Devletimizin bu saldırıların faillerini en kısa sürede bulacağına ve yargı önüne çıkaracağına inanıyoruz."
Piyasalarda terör ve erken seçim gerilimi

? Suruç saldırısı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle artan jeopolitik riskler ve iki muhalefet partisinden gelen "erken seçim" ifadeleri piyasada gerilimi tırmandırdı. 14 Temmuz'da 84 bin seviyesinin üzerini gören borsa, son ayların en kritik desteği olan 80 bini kırarak, 78 bin seviyesine yaklaştı. Dolar da 2.73'e kadar yükseldi. Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf Fabian Hungerland, "TCMB faizleri, mevcut siyasi iklimin çok kırılgan olması sebebiyle sabit tuttu. Kurulacak hükümet üzerindeki büyük belirsizlikler, döviz ve kısa süreli sermaye akışlarını baskılıyor" diye konuştu. Cumberland Başekonomisti Bill Witherell da, "FED'in bu yılın sonlarında faiz artırımına gidecek olması, Türkiye'nin para biriminde veya hisse senedi piyasasında olumlu hareketleri kısa ömürlü kılıyor" değerlendirmesinde bulundu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...