Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özel okulda teşvik gelire göre verilecek

Özel okulda teşvik gelire göre verilecek

Ekonomi Haberleri

Özel okul teşvikinde öncelik, maddi geliri düşük olanlara gösterilecek. Düzenleme ile puanlamaya maddi gelir yüzde 34, başarı durumu yüzde 26 etki edecek

Dargelirlilerin çocuklarına özel okul teşvikinde pozitif ayrımcılık yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile maddi durumu yetersiz olanların çocuklarının teşvikten faydalanması sağlanacak. Dünkü Resmi Gazetede yayınlanan düzenleme ile özel okullar ile buralara devam edecek öğrencilere verilecek sistemde değişiklik yapıldı. İlgili tebliğin yayınlanmasının ardından öğrenci başına teşvik miktarı ve öğrenci sayıları belirlenerek açıklama yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, bu konuda kılavuz yayınlayacaklarını, ağustos ayı içinde de başvuru almaya başlayacaklarını söyledi. Yeni düzenleme şu kriterleri içeriyor:
? Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyenlerin başvuruları ağustos ayı içerisinde MEBBİS ve e-okul üzerinden alınacak. Destek verilecek öğrenciler eylül ayı içerisinde belirlenecek.
? Genel puanlamada geçen yıl yüzde 10 olan ailenin toplam gelirinin etkisi, bu yıl 34'e çıkarıldı. nbsp;
? Ailede öğrenim gören diğer çocukların oranı geçen yıl yüzde 22 iken bu yıl yüzde 20 olarak belirlendi.
? Öğrenci başarısının etkisi yüzde 50'den yüzde 26'ya düşürüldü.
? Anne ya da babanın Milli Eğitim Bakanlığı personeli olması durumu da puanda dikkate alınacak. nbsp;
? Öğretim desteği verilen okullarda ücretsiz veya yıllık ücretin yüzde 51'i ve üzerinde burslu okuyan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmeyecek. Burs oranı bu seviyenin altında olanlara destek verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...