Doğalgaz arz güvenliğine 200 milyon liralık yatırım

/ Kaynak: AA
Doğalgaz arz güvenliğine 200 milyon liralık yatırım

Ekonomi Haberleri  / AA

BOTAŞ, doğalgaz tedariği ve kaynak çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaların yanında yeni yatırımlarla arz ve iletim altyapısını da güçlendiriyor.

Şirket, bu çabalar kapsamında doğudaki arz kaynaklarından alınan dogˆalgazın batıdaki ve güneybatıdaki talep noktalarına iletim hizmetlerinin su¨rdu¨ru¨lebilirligˆi ve sistem güvenliğinin sagˆlanması ic¸in yeni bir boru hattıyla iletim sistemini güçlendirecek.
Mersin-Karaman (Ayrancı) Dogˆalgaz Boru Hattı, mevcut Gaziantep-Adana-Mersin Dogˆalgaz Boru Hattı'nın sonunda, Mersin s¸ehir merkezinin yaklas¸ık 10 kilometre kuzeydogˆusunda yer alan Mersin Pig I·stasyonu'ndan c¸ıkıs¸ alacak, Karaman'daki Ayrancı Pig I·stasyonu ve take-off vanasıyla son bulacak.
Hat, Mersin'in Akdeniz, Toroslar ve Erdemli ilc¸eleri ile Karaman'ın Ayrancı ilc¸esinden geçecek ve yaklaşık 138 kilometre uzunlugˆunda olacak. nbsp;
Boru hattında dogˆalgaz boruları, hat vanaları, pig istasyonları ve basınc¸ du¨s¸u¨rme ve o¨lc¸u¨m istasyonları gibi birimler kullanılacak. nbsp;
Hattın ins¸ası sırasında hatla kesis¸en yu¨zeysel su kaynakları (nehir, dere ve benzeri) karayolu, demiryolu gibi alanlardan boru hattının gec¸irilmesi ic¸in beton blok kullanımı, kum yataklanması ve plastik koruyucularla zemin emniyeti sagˆlanacak.
Projenin ins¸aat as¸amasında 200, is¸letme as¸amasında ise 10 kis¸inin c¸alıs¸tırılması planlanıyor.
Projenin, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının alması durumunda, yaklas¸ık 30 ay ic¸erisinde tamamlanması ve dogˆalgaz akıs¸ının bas¸laması öngörülüyor. I·s¸letmeye alındıktan sonra hattın bakım ve kontrol is¸leri BOTAS¸ tarafından yapılacak. nbsp;
Mersin-Karaman (Ayrancı) Dogˆalgaz Boru Hattı'nın inşası için 200 milyon liralık kaynak kullanılacak.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...