Teşhir ve ceza yeterli değil üretimleri durdurulmalı

Teşhir ve ceza yeterli değil üretimleri durdurulmalı

Ekonomi Haberleri

TESK, "Gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaların, bir daha aynı üretim alanında ticaret yapmasına izin verilmemeli" çağrısında bulundu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denetimler sonucunda 171 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığının tespit edildiğini, insan sağlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini vurguladı. Palandöken, "Halkın sağlığı ile oynayanlar, insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. 3-5 kuruş haksız kazanç temin etme amacıyla bu işi yapanların sadece internetten deşifre edilmesi, ceza kesilmesi yeterli değildir. Herkesin evinde internet yok. İnternetten yayınlanmasıyla herkes haberdar olamaz. Halkın yoğun alışveriş yaptığı çarşıların girişlerinde ilan edilmeli, perakende satış yapan firmalar bu ürünleri almamaları konusunda uyarılmalıdır. Bu firmaların da bir daha aynı üretim alanında ticaret yapmasına izin verilmemelidir" dedi.
MAHALLE KASABINA GİDİN
Bu arada İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, "Etinizi, tanıdık mahalle kasabından alın" uyarısında bulundu. Yücelmiş, "Bir kilo etin maliyeti 37-38 lira. Vatandaş 2.5 liraya ekmek arası döner yiyorsa, 12-13 liraya sucuk alıyorsa, içinde neler olabileceğini de düşünebilir. Düzenli olarak denetimden geçen ve tüketiciyle sürekli yüz yüze olan mahalle kasapları daha güvenilir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...