Şimşek: Yoktan var etmek Allah'a mahsustur

Şimşek: Yoktan var  etmek Allah'a mahsustur

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, "Olmayan bir imkânın dağıtılması halinde o ülkenin çocukları borçlanır" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur maaşları ile koalisyon görüşmeleri devam eden CHP'nin vaatleriyle ilgili olarak değerlendirmede bulundu. Bir televizyon kanalında programa katılan Şimşek, hükümet ile memur kesimi arasındaki memur maaş zamlarındaki tutumun sorulması üzerine, "Bütün çalışanlarımızın alın terlerinin karşılığının en iyi şekilde ödenmesi bizim için esastır" dedi. Memurlar dahil olmak üzere toplumun diğer kesimlerinin enflasyona ezdirilmemesinin temel ilke olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Bugün itibarıyla bütçenin yüzde 29.7'si memur maaşlarına gidiyor. Bu ülkenin imkânları sınırlı, ihtiyaçları sınırsız. Taleplere saygı duyarız ama elimizdeki imkânları değerlendiririz. Elimizden gelenin en iyisini yaparız ama 'hükümet belirsizliği var' diye de Türkiye'nin ileride ödeyemeyeceği bir faturayı millete ödetmeyiz" diye konuştu. Yoktan var etmenin Allah'a mahsus olduğunu dile getiren Şimşek, olmayanın dağıtılması halinde o ülkenin çocuklarının borçlanacağını söylediği konuşmasında, toplu sözleşme sürecinin sağlıklı şekilde yürütülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
CHP'NİN VAATLERİ
Seçim öncesinde CHP'nin gündeme getirdiği memura 2 ikramiye, 1500 lira asgari ücret gibi vaatlerin sorulması üzerine de Şimşek, "Ekonomi başlığına ilişkin müzakereler henüz başlamadı. Ben müzakere heyetinde değilim ama heyette ekonomiye ve reform programlarına vakıf olan çok değerli arkadaşlarımız var. Burada benim yorum yapmam doğru olmayacak. Popülizme karşı duruşum belli. Partilerle ilgisi yok. Seçim sürecinde bunları değerlendirdik. Artık bir yorumda bulunmak istemiyorum. Şu anda önemli olan rasyonel bir zeminde buluşmak" diye konuştu.
Bütçe disiplini her şartta sürmeli
Maliye Bakanı Şimşek, bu yıla ilişkin makro hedeflerde bir revizyon olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, yılın ilk yarısında seçim belirsizliği sebebiyle bir miktar yavaşlamayı normal karşıladıklarını söyledi. Şimşek, "Müzakereler olumlu sonuç verir, güçlü hükümet kurulursa yine aşağı yönlü bir miktar revizyon gerekebilir ama çok abartılı olmayacaktır. Belirsizlik devam ederse büyümeye ilişkin riskler aşağı yönde belirginleşir" dedi.
Amacımız güçlü, kalıcı bir hükümet
Bakan Şimşek, koalisyon görüşmelerinde müzakerelerin bu hafta bir miktar daha yoğunlaşabileceğini ifade ettiği konuşmasında, "Ümit ederiz ki Türkiye'nin önünü açacak, güçlü, kalıcı, uzun soluklu bir hükümet kurulur" dedi. Erken seçim ihtimalinin güçlenmesi halinde ekonominin nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine Şimşek, "Karşınızda müzakere edebileceğiniz çok fazla ortak yok. Bir parti neredeyse 'ben bu oyunu oynamak istemiyorum' tavrında. Birisi terörle organik bağlarını reddetmiyor ve müzakereyi imkânsız hale getiriyor. Geriye ana muhalefet partisi kalıyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...