Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mardan Palace'ye haciz geliyor!

/ Kaynak: DHA
Mardan Palace'ye haciz geliyor!

Ekonomi Haberleri  / DHA

World Travel Awards 2010'da 'Dünyanın En Lüks Oteli' seçilen Mardan Palace Hotel'e borçları nedeniyle haciz kararı verildi.

Antalya'da bir bankaya milyonlarca dolar borcu nedeniyle icradan satışa çıkarılan ve ardından anlaşma sonrası satışı iptal edilen Mardan Palace Hotel için bu kez bir firmaya olan 2.2 milyon TL'lik borç nedeniyle haciz kararı çıktı.


Antalya'nın Kundu bölgesinde Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolara mal edilen ve 2010 yılında 'Turizmin Oscarları' olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010'da 'Dünyanın En Lüks Oteli' seçilen Mardan Palace Hotel'in borçları nedeniyle icra dairelerinde toplam 67 dosya bulunuyor. Mardan Palace Hotel ve biri Telman İsmailov'un özel kullanımına ait 6 ultralüks villadan oluşan 104 bin 719 metrekare alandaki yapıların sahibi görünen AST İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Antalya Adliyesi'ndeki 16 icra dairesinin tamamında da icra dosyası bulunuyor. nbsp;


26 ALACAKLININ DOSYASI AÇIK
Bu dosyaların 26'sı takipsizlik kararıyla, 9'u ise alacaklı tarafın feragat etmesi sonucu kapatıldı. 5 alacaklıya ilişkin haciz işlemi uygulaması, 1 alacaklının da haricen tahsiliyle ayrıca toplam 6 dosya kapatıldığı belirtildi. Toplam 26 açık dosyaya ilişkinse 21 dosyada haciz süreci devam ediyor. 5 alacaklının açık olan dosyası içinse itiraz neticesinde işlemler durduruldu. nbsp;
Antalya 4'üncü İcra Dairesi tarafından Türkiye Halk Bankası A.Ş. Adapazarı Şubesi'ne 100 milyon dolar borcu nedeniyle Haziran ayında satışa çıkarılan Mardan Palace Hotel, borcun 4 yılda 25'er milyon dolar şeklinde ödenmesine yönelik taahhüt nedeniyle anlaşmaya vardı ve satışı ihale gününde iptal etti. nbsp;


HACİZ KARARI ÇIKTI
Mardan Palace Hotel için Antalya 6'ncı İcra Dairesi'nden de icra kararı çıktı. İstanbul Kadıköy 3'üncü İcra Dairesi'nden talimatla Antalya 6'ncı İcra Dairesi'ne Art Decor adlı bir firmaya 2 milyon 254 bin 898 TL borç nedeniyle haciz uygulanması istendi. Haciz kararı verilmesine rağmen İstanbul'dan talimatın masrafı talep edildi, gönderilmediği için de haciz işlemi bekletiliyor. nbsp;


OTELİN ÖZELLİKLERİ
Yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan, Telman İsmailov'un sahibi olduğu AST 1989 Group'un, Türkiye'deki en önemli turizm yatırımı olan Mardan Palace Hotel, 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. 23 Mayıs 2009'da hizmete açılan Mardan Palace, İstanbul Boğazı şeklinde tasarlanmış, 16 bin metrekarelik dünyanın en büyük otel açık yüzme havuzlarından birine sahip. Açık yüzme havuzunu çevreleyen Su Yolu'nda konukların ulaşımı, 'Sultan Gondolları' ile sağlanıyor.


İstanbul Boğazı şeklindeki havuzda, Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy ve Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor. Havuzun tam ortasında, Kızkulesi yer alıyor.
7 katlı ana binanın her katında, farklı bir ülkenin mutfağından örneklerin sunulduğu restoranlar ve cafe-bar'lar yer alıyor. Otelde, dünyaca ünlü Klafs şirketi tarafından tasarlanan 7 bin 500 metrekare büyüklüğündeki SPA hizmet veriyor.
1200 kişiye istihdam sağlayan otel, 4'ü kral dairesi 560 odası, ana restoranın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden örnekler sunan toplam 11 restoran ve 11 cafe barı, nbsp;1200 kişilik ve 800 kişilik iki büyük balo salonuyla dikkat çekiyor.


DÜNYA YILDIZLARINI AĞIRLADI
İstanbul Dolmabahçe Sarayı, Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası olmak üzere 3 ana blok ve Kız Kulesi şeklinde tasarlanan ve villalardan oluşan Mardan Palace, açılışında Sharon Stone, Paris Hilton, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi yıldızları ağırladı. Masalları aratmayacak konseptiyle birçok büyük organizasyona ev sahipliği yapan Mardan Palace Hotel'in, icra yoluyla satışa çıkarıldığı şartnamede tapuda arsa olarak gözüktüğü, ancak üzerinde fiilen otel olarak kullanılan turistik yapı olduğu belirtildi.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...