Prim borcu olanlar için yarın son gün

Prim borcu olanlar için yarın son gün

Ekonomi Haberleri

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Prim yapılandırması olan veya bozulanlar, yüklü borcu olanlar için 31 Temmuz 2015 son gün' dedi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yoğun taleplerimiz haklı görülerek yapılan düzenleme ile 30 Nisan 2015 tarihi itibarıyla 12 ay ve üzerinde prim borcu olanların borçları dondurularak sağlık hizmeti alması sağlandı. Prim yapılandırması olan veya bozulanlar, yüklü borcu olanlar için 31 Temmuz 2015 son gün. Böyle fırsat ele geçmez" dedi. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na 6645 Sayılı Kanunla eklenen düzenleme ile 12 aydan fazla borcu olanların, borçlarının dondurularak sağlık hizmeti alabilme hakkının verildiğini hatırlatan Bendevi Palandöken, "İşleri rast gitmeyip, kazancı yetmeyenler Bağ-Kur'a prim borcu yapıyor. Eğer 60 günden fazla prim borcunuz birikmiş ise sigortalı ve bakmakla mükellef oldukları da dâhil sağlık hizmetinden yararlanamıyorlardı. Yoğun taleplerimiz haklı görülerek yapılan düzenleme ile 30 Nisan 2015 tarihi itibarıyla 12 ay ve üzerinde prim borcu olanların borçları dondurularak sağlık hizmeti alması sağlandı. Prim yapılandırması olan veya bozulanlar, yüklü borcu olanlar için 31 Temmuz 2015 son gün. Böyle fırsat ele geçmez" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...